Orchestra Română de Tineret are o nouă harpă de la Rompetrol

0

KMG International (fostul Grup Rompetrol) a achiziționat și donat Orchestrei Române de Tineret o harpă americană Lyon & Healy ce poate fi ascultată pentru prima dată în concerte la Sala Radio (21 iunie) și Ateneu (22 iunie). Valoarea sprijinului oferit este de 25.000 USD.

Harp

„La nivel de grup abordăm proiectele de tip CSR din perspectiva dezvoltării durabile, de aceea prin intermediul politicilor corporatiste susținem cu prioritate domeniile cultură, protecția mediului și sănătate. Sprijinim în special acele proiecte culturale care promovează forme de artă de înaltă calitate precum Festivalul și Concursul Internațional George Enescu sau această contribuție la creșterea performanței artistice a Orchestrei Române de Tineret”, declară Alexey Golovin, Director Dezvoltare Corporativă și Comunicare al KMG International/ Rompetrol.

Harpa donată de KMG Rompetrol este realizată manual în Statele Unite, în atelierele Lyon & Healy, înființate în 1864 în Chicago și specializate doar în producția acestui instrument muzical cu coarde; pentru soliștii la harpă din întreaga lume, acest centru este o referință pentru standardele înalte de calitate și tehnicile inovatoare de manufacturare.

“Harpa este unul dintre cele mai scumpe și mai delicate instrumente muzicale, la care vor cânta cei mai buni tineri muzicieni români, actuali membri ai Orchestrei Române de Tineret: Miruna Vidican, Adriana Ciltea, Cristina Croitoru, Ionela Bradean, Ioana Niculescu și generațiile viitoare de harpiști. Maestrul Ion Ivan Roncea, solistul Filarmonicii “G. Enescu” si prof. univ. dr.  la Universitatea Națională de Muzică din București, unul dintre cei mai apreciati harpiști la nivel mondial, constituie un exemplu pentru toți cei care studiază acest instrument.” – declară Marin Cazacu, directorul artistic al Orchestrei Române de Tineret.

Orchestra Română de Tineret a fost înființată în 2008 la Sinaia, la inițiativa violoncelistului Marin Cazacu, cu sprijinul Fundației “Prietenii muzicii – Serafim Antropov”. Membrii săi, tineri artiști cu vârste cuprinse între 18 și 28 de ani, beneficiază de pregătirea tehnică și artistică a maestrului Cristian Mandeal. În 2011, Orchestra a devenit membră a European Federation of National Youth Orchestras.

În domeniul culturii, KMG Rompetrol este un partener important al Festivalului și Concursului Internațional George Enescu. Anul acesta, pe 6 septembrie, compania va oferi publicului meloman concertul de deschidere al concursului Enescu, în cadrul căruia vor concerta pianistul cazah Amir Tebenikhin și violonistul Alexandru Tomescu.

Investițiile Grupului în domeniul culturii din ultimii 3 ani se ridica la aprox. 300.000 USD.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează