Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Orchestra Naţională Radio, Tiberiu Soare, Gabriel Croitoru şi Horia Mihail, aplaudaţi de sute de oameni la BALCIC

0

Sâmbătă, 27 iulie, Orchestra Naţională Radio, sub bagheta dirijorului ei principal, Tiberiu Soare, a concertat în cadrul celei de-a IV-a ediţii a Festivalului „Balchik Classic Days” (Bulgaria).

Orchestra a susţinut un concert integral Mozart, cu participarea a doi dintre soliştii concertişti ai instituţiei: pianistul Horia Mihail şi violonistul Gabriel Croitoru.

Cele câteva sute de turişti aflaţi pe malul Mării Negre au participat gratuit la acest eveniment care a avut loc pe scena Mistral, amplasată în aer liber, între două frumoase hoteluri ale staţiunii.

Copy-of-ONR-la-Balcic_foto-Virgil-Oprina-(2)

„Este fabulos că aici, pe malul mării, se întâmplă aşa ceva. Sunt din Scoţia, mă aflu prima dată la Balcic şi mi-ar plăcea să revăd şi mâine această orchestră minunată.”

„Sunt sigură că şi Reginei Maria i-ar fi plăcut să asculte ce am ascultat noi în această seară. Mozart, în interpretarea unei orchestre din România, se potriveşte perfect cu acest cadru romantic, fost românesc” spune o turistă din Ucraina.

„Sunt din România, am venit în concediu în perioada asta special să ascult Orchestra Naţională Radio cântând în acest festival. Îi urmăresc peste tot şi ar fi fost păcat să nu acord o oră din concediul meu muzicii clasice.”

În staţiunea în care se află castelul „Cuibul Liniştit”, în care a locuit Regina Maria, Orchestra Naţională Radio a deschis festivalul prin Concertul nr. 5 în la major pentru vioară şi orchestră, avându-l ca solist pe Gabriel Croitoru. Programul a continuat prin Concertul nr. 12 în la major pentru pian şi orchestră – al cărui solist, Horia Mihail, a fost îndelung aplaudat – şi  s-a încheiat cu Simfonia nr. 29 în la major.

A fost un concert exact aşa cum mi-am dorit: lejer, frumos, cu public bucuros şi cu o orchestră pe scenă unită şi relaxată. Şi eu şi colegii din orchestră ne-am simţit extraordinar şi cred că asta s-a văzut.” – a spus dirijorul Tiberiu Soare la finalul concertului.

Exemplul oficialităţilor din Balcic ar trebui luat şi de edilii oraşelor de pe malul românesc al Mării Negre pentru că aşa cum am putut vedea aici, acest tip de concert în aer liber poate reprezenta un magnet care să atragă turiştii indiferent de cât sunt de familiarizaţi cu muzica clasică”, a declarat directorul artistic al Orchestrelor şi Corurilor Radio, Oltea Şerban Pârâu.

Festivalul Balchik Classic Days continuă pe Malul Alb al Mării Negre (aşa cum este denumit oraşelul Balcic datorită stâncilor din calcar care-l înconjoară) până pe 3 august.
 

Pentru alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio România vă rugăm să consultaţi site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.  

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.