Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Oracle Cloud și proiectul „World Bee” lansează o rețea globală care folosește inteligența artificială (AI) pentru a monitoriza și a reduce declinul alarmant al populațiilor de albine

0

Proiectul internațional „World Bee” și Oracle Cloud colaborează pentru a găsi o soluție internațională în vederea protejării albinelor

București, 18 octombrie 2018: Oracle și proiectul „World Bee” anunță în premieră o inițiativă internațională de cercetare a declinul populațiilor de albine la nivel global, menită să ajute la protejarea acestora. Noul program folosește tehnologia cloud pentru a înțelege mai bine albinele – cea mai importantă specie polenizatoare a lumii în ecosistemele agricole. Denumit „Rețeaua de Stupi World Bee”, acesta va colecta date de la distanță, folosind o platformă electronică conectată la stupi. Datele vor fi apoi transmise în Oracle Cloud, care va folosi instrumente analitice, inclusiv inteligența artificială (AI) și hărți interactive, pentru a oferi cercetătorilor noi informații cu privire la relația dintre albine și mediul lor înconjurător.

Rețeaua de Stupi World Bee” le va permite cercetătorilor să „asculte” albinele analizând date acustice complexe colectate în interiorul stupilor „inteligenți”, care includ mișcarea aripilor și a membrelor acestora. În combinație cu alte măsurători precise – printre care temperatura, umiditatea și recolta de miere – cercetătorii vor putea să monitorizeze îndeaproape coloniile de albine, să le detecteze tiparele de comportament și să le anticipeze reacțiile. Astfel, ecologiștii și apicultorii vor putea să acționeze pentru a proteja coloniile de albine, împiedicând roirea la momente nepotrivite sau îndepărtând prădătorii precum viespea asiatică – o insectă invazivă. Valoarea datelor statistice constă în faptul că acestea vor informa apicultorii despre evoluția stării de sănătate a coloniilor de-a lungul anului, pentru a ajuta la un management mai bun al acestora. 

Viața noastră este conectată în mod intrinsec cu albinele”, a spus Sabiha Rumani Malik, membru fondator și președinte executiv al CIC – proiectul „World Bee”. ”Protejând albinele și alte specii polenizatoare, putem ajuta la soluționarea problemelor legate de rezervele globale de hrană, a problemelor legate de sărăcie și putem reduce pierderea biodiversității și deteriorarea ecosistemelor. Parteneriatul nostru cu Oracle Cloud este un mariaj extraordinar dintre natură și tehnologie. Acesta va determina publicul să aibă din ce în ce mai multă grijă pentru speciile polenizatoare; ne va permite să cercetăm în profunzime evoluția acestora și în mod extraordinar, ne va permite să acționăm la un nivel fără precedent până acum. Cu cât înțelegem mai mult relația dintre polenizare, hrană și bunăstarea oamenilor, cu atât vom face mai multe pentru a proteja albinele și speciile polenizatoare – și vom contribui la protejarea noastră și a planetei.”

Datele și informațiile obținute prin utilizarea Oracle Cloud vor fi puse la dispoziție pentru proiecte de cercetare și de conservare a mediului înconjurător care se ocupă de protejarea albinelor din întreaga lume. Prin diseminarea resurselor și prin susținerea colaborărilor din domeniu, inițiativa „Rețeaua de Stupi World Bee” își propune să își multiplice impactul și să permită acțiuni la scară mai mare pentru a salva albinele.

Tehnologia schimbă regulile jocului în ceea ce privește eforturile de conservare a mediului”, a declarat John Abel, director de proiect la Oracle Cloud. “Folosind tehnologia cloud, proiectul „World Bee” va avea pentru prima oară o viziune cu adevărat globală și în timp real asupra sănătății populației de albine. Acest lucru îi va înzestra pe oamenii de știință cu informații necesare pentru a colabora cu guverne și cu apicultori în lupta lor împotriva declinului alarmant al populațiilor de albine .”

CIC prin proiectul „World Bee” a devenit partener cu Facultatea de Agricultură, Politici Publice și de Dezvoltare a Universității Reading din Marea Britanie, una dintre universitățile de specialitate în domeniul politicilor agricole și de dezvoltare rurală aflată în top zece mondial. În viitor, aceste instituții partenere speră să contribuie prin introducerea tehnologiilor IT și a informațiilor de ultimă ora la dezvoltarea cercetărilor ecologice .

Despre albine

Populația de specii polenizatoare scade cu o viteză alarmantă; acest lucru provoacă îngrijorări majore, dată fiind importanța acestor specii pentru siguranța alimentară a lumii:

  • Albinele răspund de polenizarea a unei treimi din rezervele globale de hrană

  • Din cele 100 de specii de culturi agricole pe bază de însămânțare care sunt folosite de 90% din populația lumii, albinele polenizează 70

  • Albinele din Anglia dispar mai repede decât în oricare alt loc din Europa, populațiile cunoscând o scădere de 54% între 1985 și 2005.

Cercetările arată că de vină pentru scăderea numărului populațiilor de albine la nivel global sunt condițiile din ce în ce mai neospitaliere pentru albine cauzate de pierderea biodiversității florei, de intensificarea metodelor industriale în agricultură, de schimbările climatice și de creșterea utilizării pesticidelor.

Despre Proiectul „World Bee”

Proiectul „World Bee” CIC este o inițiativă internațională care încearcă să identifice soluții la probleme cauzate de scăderea biodiversității, de creșterea nesiguranței alimentare și a sărăciei, prin intensificarea măsurilor ecologice și a programelor de refacere a populațiilor de polenizatori.

Obiectivele ”Rețelei de Stupi” a proiectului „World Bee” sunt de a furniza informații și de a implementa acțiuni la nivel global de a îmbunătăți habitatele speciilor polenizatoare, de a crea ecosisteme mai sustenabile și de a îmbunătăți siguranța alimentară, nutriția și mijloacele de trai prin implementarea un program global de monitorizare a albinelor, care să ducă ulterior la monitorizarea principalelor grupe de polenizatori.

http://worldbeeproject.org

Despre Oracle

Oracle Cloud oferă suite de aplicații SaaS complete pentru ERP, HCM și CX, plus cea mai bună Platformă PaaS de baze de date și Infrastructură IaaS de la centre de date din America, Europa și Asia. Pentru mai multe informații despre Oracle (NYSE:ORCL), accesați www.oracle.com

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.