Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ora Pământului 2021: o serie de evenimente online vor reuni încă o dată oamenii pentru a proteja natura

0

 Sâmbătă, 27 martie, la ora locală 20:30, Earth Hour (Ora Pământului), cea mai mare mișcare voluntară de mediu din istorie, va reuni încă o dată oamenii din întreaga lume care-și vor arăta angajamentul față de planetă.

După un an în care nevoia de natură a fost resimțită mai mult ca niciodată, Earth Hour 2021 aduce împreună oamenii pentru a proteja natura sălbatică, dar și natura din viața noastră de zi cu zi. Astfel, pe lângă gestul simbol de a stinge lumina timp de o oră, de la 20:30 la 21:30, pe 27 martie, WWF România invită iubitorii de natură la o serie de worksopuri gratuite, online.

Seria va debuta pe 24 martie cu un workshop despre fotografia de natură prin care Daniel Mîrlea, fotograf și vicepreședinte FORONA, va ghida participanții să descopere frumusețile naturii din jurul casei, pentru fotografii mai bune. Pe 25 martie, Mia de la Schimb de plante va oferi iubitorilor de plante sfaturi pentru a îngriji natura din grădini și ghivece. Ziua de 26 martie este dedicată eticii slow-food și gusturilor locale – Daniela Graura, consultant în gastronomie, membru fondator al Fundației Comunitare Țara Făgărașului, va oferi sfaturi despre hrana sănătoasă, preparată prețuind resursele locale. Sâmbăta este dedicată rezilienței celor care lupta pentru natură. Ca să putem avea grijă de natură, trebuie să avem grijă de noi așa că înainte de Ora Pământului va fi o oră de Yin &Yang Yoga cu Suntuncopac – Andreea Ioniță, Instructor YOGA atestat de către Yoga Alliance. Worksopurile online durează câte o oră fiecare și sunt gratuite, în urma înscrierii prin formularul de pe ora-pamantului.ro.

În plus, oamenii își pot adăuga vocea pe platforma Vocea ta, pentru Planetă, pentru a solicita liderilor mondiali un acord prin care protejează și refac natura până în 2030 – prin protejarea a cel puțin 30 % din spațiile naturale și gestionarea durabilă a celorlalte, limitând în același timp încălzirea globală la 1,5 °C, Vocea noastra pentru planetă va fi auzită înainte de evenimentele-cheie în care liderii mondiali vor lua decizii critice cu privire la natură, schimbări climatice și dezvoltare, care vor stabili cursul viitorului nostru.

Informații suplimentare:

– site-ul oficial Ora Pământului: https://ora-pamantului.ro/

– video: https://youtu.be/-fIxCsCrHpY

poze de la evenimente organizate în anii trecuți, de Ora Pământului.

Despre WWF (World Wide Fund for Nature)

Înfiinţată în anul 1961, WWF este una dintre cele mai importante organizaţii internaţionale care derulează proiecte pentru conservarea naturii, în peste 100 de ţări. Misiunea WWF la nivel global este să oprească degradarea mediului înconjurător şi să construiască un viitor în care oamenii trăiesc în armonie cu natura. Mai multe detalii la: www.wwf.ro.

Despre Earth Hour

Earth Hour a apărut ca un răspuns la o întrebare simplă: cum îi putem determina pe oameni să conştientizeze una din cele mai mari ameninţări actuale, schimbările climatice? Replica a venit de la WWF Australia, concretizată într-o campanie care promova un gest pe cât de simplu, pe atât de puternic: stingerea luminilor. Se întâmpla pe 31 martie 2007, la Sydney, când 2 milioane de case şi sedii de companii australiene au stins luminile timp de o oră. Ora Pământului.

În 2008, 50 de milioane de oameni au ales să celebreze Earth Hour. În 2010, 4.500 de orașe din 128 de ţări au participat la Earth Hour pe 27 martie, campania devenind, astfel, cea mai mare acţiune de mediu din toate timpurile. În prezent, comunitatea de susţinători Earth Hour a depășit 2 miliarde de oameni, din peste 7.000 de oraşe, din peste 180 de ţări. Detalii pe www.ora-pamantului.ro sau pe www.earthhour.org.

Despre autor

avatar

Înfiinţată în anul 1961, WWF (World Wide Fund for Nature) este una dintre cele mai importante organizaţii internaţionale care derulează proiecte pentru conservarea naturii, în peste 100 de ţări. Misiunea WWF la nivel global este să oprească degradarea mediului înconjurător şi să construiască un viitor în care oamenii trăiesc în armonie cu natura. În România, WWF lucrează din anul 2006 pentru protejarea mediului sălbatic din Munții Carpați și din lungul Dunării: arii protejate, păduri, urși bruni, Delta Dunării, sturioni. La toate acestea se adaugă stimularea tranziției spre economia verde și un program de educație de mediu adresat tinerilor. Mai multe detalii la: www.wwf.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.