„Ora de educaţie teatralã”: Despre dicţie şi memorie / 27 februarie 2013

0

Despre dicţie şi memorie la  „Ora de educaţie teatralã”

Proiectul „Ora de educaţie teatralã”, un program de educaţie nonformalã, marca Radio România Cultural, continuã miercuri, 27 februarie 2013, de la ora 15, la sediul radioului public, în studioul de teatru T2 “George Constantin”.

Cei doisprezece elevi de la Colegiul Naţional “Iulia Hasdeu” şi Liceul Tehnologic “Mecanicã finã” au fost împãrţiţi în douã grupe. Ei vor afla de la regizorul Mihai Lungeanu şi realizatoarea Mirela Nicolae de ce ne grãbim atunci când vorbim, cum putem reţine mai uşor ceea ce citim, dacã ştim sã utilizãm informaţiile pe care le învãţãm.

Elevii prezenţi în programul  „Ora de educaţie teatralã” vor veni pe 27 februarie, pentru prima oarã la sediul Radio România; tot pentru prima oarã, vocile lor vor fi înregistrate într-un studio profesional de teatru, acolo unde au coordonat mari spectacole regizori precum Mihai Zirra, Sicã Alexandrescu, Ion Vova, Constantin Moruzan,  Cristian Munteanu sau Leonard Popovici.

 ora de ed teatrala 27feb

Radio România Cultural organizeazã bilunar, pentru elevii din douã licee bucureştene, douã ore de educaţie teatralã. Scopul proiectului este acela de atragere şi fidelizare a tinerilor ascultãtori prin lecţiile deschise propuse de organizatori, realizate pe baza programei şcolare. La finalul primei etape, în luna iunie, va fi editat un CD audio cu parcursul educaţional al acestora, CD difuzat  la emisiunea Invãţãmântul, azi.

Parteneri ai programului: Mediateca Bucureştilor, Colegiul Naţional „Iulia Hasdeu”, Liceul Tehnologic „Mecanicã finã”.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează