Ora de cod si Clubul de IT

0

„Ora de cod” sau „Ora de programare” este o mișcare globală ajungând la zeci de milioane de studenți din mai mult de 180 țări. Traim intr-o lume in care, utilizarea calculatorului, cunostinte despre infomatica si programare, sunt absolut necesare. Peste tot, la tot pasul, in toate domeniile.

Fiecare elev ar trebui să aibă posibilitatea de a învăța știința calculatoarelor. Aceasta ajută la rezolvarea problemelor de competențe, logică, inovare și creativitate. Prin demararea timpurie, elevii vor avea o bază pentru succesul în orice cariera in secolul al  21-lea.

Presedintele Barack Obama este primul presedinte care a scris o linie de cod, programand un calculator pentru a arăta că oricine poate începe să învețe știința calculatoarelor. El a fost gazda unui eveniment „Ora de cod” la Casa Alba. https://youtu.be/AI_dayIQWV4

o

Oricine, oriunde poate organiza un eveniment „O ora de Cod”. Scopul este sa determinam tinerii sa invete software, sa codeze, sa programeze. Nu este necesara o experiență anterioara. De la 4 ani până la 104 ani.

Despre „Ora de cod” https://youtu.be/KsOIlDT145A

„Ora de cod” a început ca o introducere, de o oră, la știința calculatoarelor, proiectata pentru a demistifica „programarea”, pentru a arăta că oricine poate învăța elementele de bază, ca nu este greu, și pentru a extinde participarea în domeniul informaticii. Ea a devenit un efort la nivel mondial pentru a sărbători știința calculatoarelor, începând cu activități de codificare de 1 oră, dar care se extinde la tot felul de eforturi comunitare.

Ora de cod are loc în fiecare an în timpul „Computer Science Education Week” – Saptamana de Educatie in Stiintele Calculatoarelor”.  In 2016 va fi 05-11 decembrie, dar puteți găzdui o oră de cod pe tot parcursul anului. Evenimentul are loc anual, în semn de recunoaștere a zilei de naștere a pionierului computing-ului, amiralul Grace Murray Hopper.

Ziua de 5 Decembrie este si ziua mondiala a voluntariatului.

In acesta saptamana organizam doua evenimente „Ora de cod” la Craiova si Slatina:

Marti 6 Decembrie 2016, Craiova, la sediul IPA CIFATT, str Stefan cel Mare nr 12, incepand cu ora 15.45.

Joi, 8 Decembrie, Slatina,  Colegiul National „Ion Minulescu”, str. Basarabilor nr.33, incepand cu ora 15.45.

Evenimentele vor fi corelate, in stransa legatura cu „Clubul de IT”, initiativa comuna a Universitatii din Auburn, SUA (prin Daniela Marghitu, Profesor Universitar, originala din Craiova), Rotary Club Craiova si ARIES Oltenia.

Proiectul isi propune sa formeze competente aplicative la elevi, in domenii IT. S-au format 7 Cluburi de IT la 4 Licee din Craiova, respective 5 Cluburi la 3 Licee din Slatina. Asteptam ca un numar de peste 200 elevi din clasele 9-11, sa capete noi competente aplicative.

In prima faza se va face un „training for trainers” de catre Daniela Marghitu, de cca 20 ore.

In faza a 2-a, Profesorii care si-au manifestat dorinta de colaborare vor preda, la Liceul din care fac parte, la grupe selectata. Daniela si alti specialisti din SUA si Romania vor interveni cand este cazul, prin Skype. La sfarsitul cursurilor se vor inmana diplome recunoscute de Universitatea Auburn din SUA si Rotary, se va organiza un concurs si elevii merituosi vor fi pusi in contact cu elevi din SUA.

Pentru inceput vom folosi 2 curriculum cu aplicatii:

  1. “App Inventor” dezvoltat de Google si MIT.

  2. “Alice” dezvoltat de CARNEGIE MELON University.

Urmare a interesului manifestat, se vor organiza “Cluburi de IT” si pentru elevi mai mici, din gimnaziu, de la scoli din Filiasi, Craiova si Slatina.

Pentru gimnaziu vom folosi “Microsoft Kodu”, pentru inceput.  Microsoft a donat “Xbox controllers” pentru copiii din Oltenia.

Ora de Cod si Club IT

Intalnirile vor avea loc:

Marti, 6 Decembrie 2016, Craiova, la sediul IPA CIFATT, str Stefan cel Mare nr 12, incepand cu ora 15.45.

Joi, 8 Decembrie, Slatina,  Colegiul National „Ion Minulescu”, str. Basarabilor nr.33, incepand cu ora 15.45.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.