Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Oportunități pentru artiștii români în cadrul programului E-Motional

0

Fundaţia Gabriela Tudor lansează primul apel european de proiecte în cadrul programului „E-Motional: rethinking dance”, dedicat componentei de rezidenţe E-Motional/ ArtistNe(s)t şi componentei de cercetare şi evenimente cu accent pe procesul creativ, MAP – sharing of processes. După cum arată şi titlul său, noul program E-Motional va căuta, sprijini, produce, promova şi prezenta proiecte inovatoare, care regîndesc practicile artistice în dezvoltarea de noi conţinuturi artistice în domeniul dansului contemporan.

e motional„E-Motional: rethinking dance” este un program creat şi condus de Fundaţia Gabriela Tudor (lider de program), în parteneriat cu Asociația Coregrafilor Profesioniști din Letonia/ Time to Dance Festival (Riga), Fabrica de Movimentos/ Festival da Fabrica (Porto), și Centrul de Cultură „George Apostu” (Bacău), și în asociere cu Centrul Coregrafic Trois CL (Luxemburg) şi Muzeul Naţional „George Enescu”(Bucureşti). Pe durata a doi ani, 2013-2015, E-Motional va include: rezidențe artistice interdisciplinare, formate de cercetare, două co-producții internaționale la care vor participa dansatori români și din țările partenere, prezentări de spectacole, turnee, cursuri și ateliere de dans, ateliere de scriere performativă, proiecții de filme și artist talks.
Concursul de proiecte E-Motional lansat în 6 decembrie 2013 la studio ZonaD are un profil multidisciplinar şi include oportunităţi de lucru pentru profesioniști europeni din dans contemporan şi domeniile conexe care lucrează cu mişcarea în diversele ei forme (arte vizuale, noile media, muzică, teatru, etc.). Artiștii români vor putea beneficia în 2014 de rezidențe și granturi de cercetare la Riga, Porto, București, Bacău, Tescani şi Luxemburg.

Durata rezidenţelor E-Motional/ ArtistNe(s)t este între 2 şi 4 săptămîni. Partenerii proiectului acoperă toate costurile de călătorie (transport internaţional, cazare, diurnă), oferă spaţiu de repetiţie şi un onorariu de proiect. Rezidenţele se finalizează cu o prezentare deschisă sau work-in-progress, şi cu o discuţie cu publicul. Programul de rezidenţe reprezintă o extindere a reţelei de centre de rezidenţă ArtistNe(s)t, iniţiate în 2006 de Gabriela Tudor şi Programul Cultural Elveţian în România, un program internaţional de rezidenţe dedicat artelor contemporane.

Acronim de la portughezul “Mostra de processos”, MAP este un format de prezentare a procesului creativ legat de o piesă/ lucrare/ spectacol, un eveniment dedicat prezentării de propuneri artistice bazate pe mișcare. Apelul actual este pentru prima ediție MAP, desfășurată la Porto, între 16-29 iunie 2014. Organizatorii acoperă costurile de călătorie și un onorariu de producție destinat prezentării proiectelor alese.

Datele limită de înscriere sînt 10 februarie 2014 – pentru rezidenţe, şi 10 aprilie 2014 pentru  MAP – sharing of processes. Mai multe detalii despre oportunităţi, precum și formularele de înscriere sînt disponibile online la zonadstudio.wordpress.com.

Evenimentele de lansare ale proiectului E-Motional mai includ atelierul „Zona E-Motională” susținut de coregraful Cosmin Manolescu și deschis exclusiv  jurnaliștilor culturali din presa scrisă, mass-media și mediul online, desfășurat între 16-18 decembrie la studio ZonaD. Se acoperă costuri pentru participanții din țară. Detalii și înscrieri la zonadstudio.wordpress.com/
„E-Motional: rethinking dance” este organizat cu sprijinul programului Cultura al Uniunii Europene.

Program creat de Ștefania Ferchedău și Cosmin Manolescu. Contact: contact@e-motional.eu, 0740 300 124, Facebook E-Motional www.facebook.com

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.