Oportunități de voluntariat în Spania și Germania

1

Asociaţia de Tineri din Ardeal este în căutarea de doi voluntari SEV, unul pentru Germania și unul pentru Spania! De ce să iei parte la un SEV? Pentru că te dezvolți din punct de vedere personal, social și profesional, îți dezvolți numeroase competențe, înveți limbi străine, legi prietenii, etc.! Toatea acestea având costurile acoperite conform regulilor de finanțare ale Programului Erasmus Plus (acestea sunt detaliate la linkurile de mai jos)!

voluntari

Galicia te așteaptă! SEV de asistență socială în Spania!

Localitatea spaniolă Santiago de Compostela așteaptă un voluntar entuziast și empatic care va desfășura timp de 8 luni activitate legată de dizabilitate și persoane cu dizabilități. Proiectul va începe în data de 7. octombrie 2015. și va ține până la data de 6. iunie 2016. Proiectul include un voluntar din România și unul din Belgia.
Voluntarul va deveni parte a unei echipe pentru pregătirea, dezvoltarea și evaluarea de diferite ateliere de lucru și activități pentru persoanele cu dizabilități. Voluntarul va oferi suport pentru a propune, a crea și pune în practică servicii care implică activități prin includerea organizației în scopul de a îmbunătăți calitatea vieții persoanelor cu dizabilități și a familiilor lor. Acesta va oferi sprijin pentru implementarea programelor specifice sau sprijin de însoțire în activitățile din cadrul centrelor. Voluntarul oferă ajutor în diferite ateliere meșteșugărești, furnizează activități de sprijin adaptate la piscină, asigură suport în diferite clase de învățământ și îndeplinește funcția de însoțitor în cadrul excursiilor de recreere. Voluntarul trebuie să fie o persoană participativă, cu atitudine proactivă, motivată, dinamică, comunicativă, tolerantă și responsabilă, empatică, deschisă, trebuie să împărtășească filosofia voluntariatului și trebuie să fie dispusă să își asume filosofia organizației și principiile și normele care guvernează aceasta.
Mai multe detalii găsiți aici!

Devino voluntar SEV în Turingia, Germania!

Petrece un an în Turingia, la Oberhof sau Leinefelde. Derulează diverse tipuri de activități de timp liber și de asistență socială pentru copii și tineri. Programul începe în luna octombrie și va dura un an.
La Oberhof:

– organizare activități pentru tineri și copii germani (asistență socială), legate de natură, lucru manual, sport, sănătate,
– oferirea de ajutor în organizarea de schimburi de tineri
La Leinefelde:
– asisitență socială în clubul de tineret local
– activitate cu tineri (12-20) pentru oferirea unui timp liber plin de sens acestora, diferite tipuri de activități. Mulți copii provin dintr-un mediu intercultural (imigranți).
Voluntarul trebuie să fie interesat de aspecte pedagogice și sociale, să îi placă să lucreze cu tinerii și într-un mediu internațional. Avantaj cunoașterea limbii germane la nivel conversațional. Mai multe detalii găsiți aici!

Pentru a aplica la una dau ambele oportunități de voluntariat, trimite-ne un curriculum vitae și o scrisoare de intenție pe limba engleză la adresa de email office.ata@gmail.com. Pentru alte informații ne poți contacta la aceeași adresă de email.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

  1. avatar

    Oportunitatea din Germania mai este deschisă, puteți aplica trimițând cv și scisoare de motivație la adresa de email din articol!

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.