*Opinii

0
  • „Noi nu suntem Mailat, suntem un popor cu o istorie buna, care in afara de Holocaustul impotriva tiganilor si evreilor, nu are de ce sa-i fie rusine.
  • Romanii au un IQ peste media europeana, dar nu il valorifica. Ceea ce face pe international, in materie de promovare, ministerul Turismului, este foarte eficient.
  • Am stat de vorba cu straini. Dupa ce ne cunosc, dupa ce ne-au vazut tara, sunt entuziasmati. Pana sa vina aici, ne percep prin presa de la ei. Trebuie sa ii convingem sa vina sa ne cunoasca.
  • Oricat am cheltui insa pentru a ne promova si a-i aduce pe straini la noi, e o problema si in legatura cu cum ne percepem noi. Uitati-va la televizor, unde vezi zilnic copii carora le este rusine ca sunt romani. Solutia este sa ne educam si pe noi. Eu nu dau indicatii presei, insa presa trebuie sa aiba responsabilitatea cuvantului.
  • Trebuie sa devenim responsabili fata de tara noastra, nu trebuie sa asteptam ca alte generatii sa fie educate in scoala.
  • Despre o masina poti sa spui ca ti-e rusine sa mergi cu ea, ca e jerpelita, dar cum poti sa spui ca ti-e rusine cu tara ta?”

 

Traian Băsescu, 17 septembrie 2009
Textul complet este pe hotnews.ro

—-
*Site-ul RomaniaPozitiva nu susţine articole, informaţii cu caracter politic. Totuşi, textul de mai sus este – în interpretarea noastră – o declaraţie interesantă despre România.

opinii

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează