Open Data Hackathon- Maraton de programare cu date deschise, pentru cetateni

0

Fundația pentru o societate deschisă și Guvernul României, în parteneriat cu ambasadele SUA, UK, și a Olandei, organizează Open Data Hackathon,  pe 21-22 februarie, la Facultatea de Cibernetică- ASE.

Maratonul de programare sărbătorește Ziua Internațională a Datelor Deschise și își propune să reunească elevi și studenți din domeniul IT, dar și specialiști din companii de profil și inițiatori ai start-up-urilor din București, care să valorifice pe durata celor două zile datele deschise pe care le dețin instituțiile publice, găzuite de platforma guvernamentală data.gov.ro.

Totodată, la Open Data Hackathon pot participa și persoane fără cunoștințe tehnice, care pot veni cu idei de aplicații pentru cetățeni sau pot da o mână de ajutor la curățarea datelor, învățând astfel să manipuleze seturile de date.

În urma evenimentelor anterioare, au rezultat platforme care permit vizualizarea prețurilor medicamentelor, harta interactivă a mijloacelor de transport în comun (Brașov), instrumente care permit importarea de date în wikipedia: informații despre instituțiile de cultură din România.

Participarea se face prin înscrierea pe adresa http://odd15.datedeschise.ro/bucuresti/.

afis OpenDataHackathon

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează