Open Data Hackathon- Maraton de programare cu date deschise, pentru cetateni

0

Fundația pentru o societate deschisă și Guvernul României, în parteneriat cu ambasadele SUA, UK, și a Olandei, organizează Open Data Hackathon,  pe 21-22 februarie, la Facultatea de Cibernetică- ASE.

Maratonul de programare sărbătorește Ziua Internațională a Datelor Deschise și își propune să reunească elevi și studenți din domeniul IT, dar și specialiști din companii de profil și inițiatori ai start-up-urilor din București, care să valorifice pe durata celor două zile datele deschise pe care le dețin instituțiile publice, găzuite de platforma guvernamentală data.gov.ro.

Totodată, la Open Data Hackathon pot participa și persoane fără cunoștințe tehnice, care pot veni cu idei de aplicații pentru cetățeni sau pot da o mână de ajutor la curățarea datelor, învățând astfel să manipuleze seturile de date.

În urma evenimentelor anterioare, au rezultat platforme care permit vizualizarea prețurilor medicamentelor, harta interactivă a mijloacelor de transport în comun (Brașov), instrumente care permit importarea de date în wikipedia: informații despre instituțiile de cultură din România.

Participarea se face prin înscrierea pe adresa http://odd15.datedeschise.ro/bucuresti/.

afis OpenDataHackathon

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează