Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

ONG-urile își pot găsi acum voluntari prin Starbiter

0

Aplicația de muncă Starbiter vine acum în sprijinul ONG-urilor, prin promovarea gratuită a acțiunilor de voluntariat.

Dezvoltată ca și o aplicație de muncă de scurtă durată (între 5 ore și 5 zile), Starbiter este folosită în special de companii pentru a-și gestiona vârfurile de sezon sau nevoi urgente de personal. Studenții și persoanele cu timp liber folosesc aplicația pentru a-și rotunji veniturile și pentru a-și îmbogăți experiența profesională.

Anul acesta Starbiter își propune însă să încurajeze și ideea de ajutor reciproc, folosirea eficientă a timpului pentru a-i ajuta pe cei din jur, să sprijine și să încurajeze voluntariatul. Reprezentanți ai ONG-urilor pot acum să își găsească voluntari pentru diferite activități prin simpla postare a acestora sub forma unor ture de lucru în cadrul aplicației. O tură cuprinde detalii privind locația, durata și o scurtă descriere a activității. Turele pot fi postate cu ajutorul biților, moneda virtuală dezvoltată de Starbiter, ce se distribuie gratuit exclusiv utilizatorilor aplicației. Persoanele care au un cont pe Starbiter sunt automat informate de turele ce apar în apropierea locației în care se află și pot prelua tura, primind în schimb biți ce îi vor putea refolosi ulterior pentru postarea de ture când au nevoie de ajutor.

În acest moment există în România peste 12.000 de utilizatori, cei mai mulți în București, orașul în care am avut și primele ture de lucru, urmat apoi de Cluj-Napoca. Utilizatorii sunt persoane interesate atât în obținerea unui venit suplimentar, dar și dornice să ofere un ajutor celor din jur, iar acum cu Starbiter pot alege cum să își folosească timpul liber.

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.