Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

One Night Gallery lansează primele NFT-uri create în VR de artiști români Un proiect colaborativ unic cu artiștii Raluca Băraru și Victor Fota

0

One Night Gallery, prima galerie de new media art din România, lansează în premieră, pe blockchain, două lucrări unice de artă, create în realitate virtuală, de către artiștii Raluca Băraru și Victor Fota. Lucrările sunt scoase la licitație pe platforma withfoundation si OpenSea și pot fi cumărate cu cryptomoneda Ethereum (foundation.app/ONG, https://cutt.ly/Px858gC, https://cutt.ly/Fx86ysa)

Cele două proiecte colaborative sunt scene imersive 360, modelate integral în VR de către cei doi artiști de-a lungul a peste 10 sesiuni fiecare, apoi postprocesate și animate de Mihai Cojocaru de la One Night Gallery.

Raluca Băraru este artist vizual și ilustrator, lucrările se disting prin stilul spectral eteric, prin temele populate de fantome și personaje ce îmbină mit și folclor.

Victor Fota este pictor, specializat în pictură în ulei – tehnica Venețiană și Flamandă. Se remarcă prin hiper-realism și prin complexitatea, detaliul și abundența lumilor distopice sci-fi în care își plasează protagoniștii.

Lucrările lansate pe blockchain sunt primele creații ale artiștilor în VR, un experiment hibrid între universul stilistic propriu și oportunitățile de expresie facilitate de tehnologia realității virtuale.

Piața de artă digitală și ‘collectibles’ a crescut exponențial în 2021 datorită NFT-urilor care garantează autenticitatea și dreptului de proprietate prin tehnologia blockchain.

NFT-urile îmbină cultura și tehnologia, oferind artiștilor o piață decentralizată cu acces atât la publicul colecționar de artă cât și la pasionații de cryptomonede care caută noi oportunități de investiție.

Astfel, piața de NFT-uri a înregistrat vânzări de peste $500 de milioane în ultima lună și o lucrarea de artă realizată de artistul Beeple a fost vândută cu $70 milioane.

One Night Gallery este despre inovație în art&tech și ne continuăm misiunea de a pune la dispoziția artiștilor noi unelte de creație și knowhow-ul echipei, prin realizarea acestor lucrări colaborative unice. Ne bucurăm că noile generații ne arată că nu trebuie să discriminăm între creațiile fizice și cele digitale, contribuind tot mai mult într-un nou spațiu cultural, numit generic ‘Metaversul’, unde creațiile XR vor fi noua normă artistică.” – Mihai Cojocaru, CEO al diviziei NFT One Night Gallery.

Mermaid Gang – Animation – “O lume suprarealistă în adâncuri și suprafața ce ilustrează sirene și tritoni călătorind umăr la umăr cu fideli companioni pe bază de zahăr” – Raluca Băraru

DESIGNOIDs Garden – “ Un sistem de realitate virtuală autosuficient în care cele opt forme de viață „designoide” care înconjoară umanoidul generează energia necesară pentru susținerea lumii virtuale. – Victor Fota

Despre NFT

NFT-urile sunt non-fungible tokens care acționează ca un certificat de autenticitate pentru unui bun fizic sau digital. Fișierul digital unic corespondent bunului este stocat permanent într-o rețea blockchain și este practic imposibil de falsificat.

Despre ONG

One Night Gallery este nou concept de expoziție ad-hoc care îmbină arta vizuală cu tehnologiile emergente, crează colaborări multidisciplinare din care reies instalații intreactive sau experiențe de realitatea augmentată, realitatea virtuală, video-mapping, inteligență artificială.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.