Olimpia Melinte, în juriul Festivalului Internațional de Film de la Valencia

0

Actrița Olimpia Melinte va face parte din juriul  Valencia International Film Festival „Cinema Jove”, care va avea loc în perioada 19-26 iunie în Spania.

Iubită de publicul și de critica spaniolă deopotrivă pentru rolul din filmul „Canibal” (care i-a adus o nominalizare la premiile Goya și premiul Revelaţia Anului 2014 la Gala Uniunii Actorilor din Spania), Olimpia Melinte a fost invitată, alături de actorul, scenaristul și regizorul spaniol Jorge Roelas și actrița Lolita Chammah să jurizeze competiția oficială a festivalului ajuns la ediția cu numărul 29.

olimpia melinte_credit foto - adi bulboaca

Pentru mine, o nouă aventură începe weekendul acesta în Valencia în cadrul Festivalului Internațional de Film Cinema Jove. Și pentru că o bucurie nu vine niciodată singură, pe lângă faptul că aștept cu nerăbdare filmele bune pe care urmează să le văd împreună cu Lolita Chammah (fiica celebrei Isabelle Huppert) și Jorge Roelas, membrii juriul din care fac parte, gândul la întâlnirea cu publicul spaniol și a lui energie minunată mă face să număr zilele până ce o să ajung acolo. Mai ales că o să fiu pentru prima dată în Valencia”, spune actrița.

Pentru Olimpia Melinte, una dintre cele mai cunoscute actrițe românce la nivel internațional, aceasta este a doua participare într-un juriu al unui festival important de film. Anul acesta a făcut parte din juriul TIFF, alături de Dennis Lim, Violeta Bava, George Ovashvili și Juliette Lepoutre.

„TIFF 2015 mi-a adus un cadou minunat – întâlnirea cu o serie de filme surprinzătoare – și mi-a dat șansa să întâlnesc oameni frumoși alături de care am trăit într-o săptămână cât alții în 7. Urmează Valencia Film Festival tot în calitate de jurată și mă întreb dacă emoțiile și bucuria vor fi la fel de mari ca acasă.”, adaugă Olimpia.

Absolventă a Facultății de Teatru din cadrul Universității de Arte „George Enescu” din Iași și a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București, Olimpia Melinte este una dintre cele mai talentate și cunoscute actrițe ale generației sale. A debutat în film direct în rolul principal din lung metrajul „Cele ce plutesc” (r. Mircea Daneliuc), obținând o dublă nominalizare la Premiile Gopo 2010, apoi a impresionat cu prestația din filmul italian „Șapte fapte de milostenie” (r. Gianluca și Massimiliano di Serio, 2011), pentru care-a fost aleasă din 250 de actrițe și care i-a adus un premiu pentru actorie la Bobbio Film Festival în Italia. Olimpia a jucat în 2013 alături de Antonio de la Torre în filmul “Canibal”, regizat de Manuel Martín Cuenca. Pentru dublul rol (interpretează două surori – Alexandra și Nina) a primit premiul Revelația anului la Gala Uniunii Actorilor din Spania (prima distincție acordată vreodată unui român) și a fost nominalizată la Premiile Goya în 2014 la categoria „Revelația anului”. Anul 2014 i-a adus popularitatea cu aventurile elevei ROXI din filmul Selfie și cu rolul studentei și sportivei Anda din lungmetrajul de debut “Planșa” pentru care a fost  nominalizată la Premiile Gopo 2015 la categoria „Cea mai bună actriță într-un rol principal  dintr-un lungmetraj de ficțiune”.

În 2015 a revenit pe marile ecrane în filmul  „Cel ales” (r. Cristian Comeagă), iar în toamnă va apărea în „București NonStop” (Dan Chișu) și „Proiecte de trecut” (Andrei Zincă). Olimpia Melinte a terminat recent filmările pentru SELFIE2 și are în lucru alte două proiecte de lungmetraj.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează