O tanara din Romania in echipa proiectului premiat la Facebook Londra

0

UKADEMICS, cel mai bun proiect in competitia organizata de Facebook Londra. O tanara din Romania printre fondatori.

Visul tuturor elevilor tocmai a devenit realitate: s-a inventat app-ul prin care poti aplica la orice universitate din lume direct de pe telefonul mobil. Aplicatia se numeste UKADEMICS si a castigat premiul de cel mai bun start-up la nivel European in 2014, premiu decernat la sediul Facebook din Londra de Worth Capital. Proiectul este declarat castigator dintr-o lista impresionanta de peste 425 de proiecte din 27 de tari.

UKADEMICS este proiectul unei echipe internationale de tineri antreprenori formata din: Andre Rosendo (Portugalia), Paula Pascu (Romania), Vako Imnaishvili (Georgia) si Maike Tils (Germania). Cei 4 antreprenori au peste 5 ani de experienta in domeniul educatiei internationale, fiind experti in procesul de admitere la universitati din Marea Britanie.

UKADEMICS este echivalentul Booking.com pentru educatie.

André Rosendo (esq.) e Vako Imnaishvili (dta.)

E o platforma online prin care elevii interesati de studii in strainatate isi pot alege programul potrivit, pot trimite aplicatia la universitate si chiar initia formalitatile de obtinere a finantarii, fara a fi nevoie sa paraseasca website-ul sau aplicatia mobila.

UKADEMICS aduce un suflu de aer proaspat intr-un domeniu care nu pare a fi atins prea mult de revolutia web care a schimbat fundamental celelalte industrii. Solutia e necesara mai ales in contextul in care tot mai multi tineri aleg sa studieze in strainatate. Spre exemplu, numai in Romania peste 6000 de tineri au plecat la studii in Marea Britanie in 2012-2013 – cresterea de 9% comparativ cu anul precedent, reprezentand cea mai mare crestere procentuala din Europa.

Paula Pascu (Romania) declara: „UKADEMICS este singura solutie web la ora actuala care permite calcularea sanselor de admitere la universitati in strainatate pe baza mediei estimate la examenul de Bacalaureat. Sistemul a fost creat pe baza unui algoritm complex ce ia in considerare factori precum numarul studentilor acceptati raportat la numarul aplicatiilor trimise si mediile de admitere din anii precedenti. Mai mult, UKADEMICS aduce transparenta totala in procesul decizional – punand atentia acolo unde trebuie sa fie – adica pe opinia studentilor care studiaza deja la universitatea respectiva. Asadar, ca aplicant ma pot orienta dupa cat de multumiti sunt studentii care sunt deja acolo. Mai mult pot lua in calcul statistici importante precum sansele de angajare dupa absolvire sau nivelul salarial obtinut la 6 luni dupa finalizarea studiilor”.

Andre Rosendo (Portugalia) adauga:“UKADEMICS este solutia pentru una dintre cele mai mari probleme la ora actuala la nivel de educatie internationala. Tot mai multi elevi decid sa studieze in strainatate insa, la aceasta ora, nu exista o solutie online prin care procesul de cautare a programului potrivit si de aplicare, sa fie realizat intr-un mod centralizat si usor de inteles. Spre exemplu, UKADEMICS iti va permite sa aplici simultan la universitati din Marea Britanie si Olanda, Statele Unite si China. Platforma e usor de folosit – poti realiza tot procesul singur, fara a avea nevoie de indrumare din exterior.”

„Dorim sa aducem toate universitatile din lume intr-o singura platforma web” – a mai adaugat Vako Imnaishvili despre UKADEMICS care gazduieste, la aceasta ora, 380 de universitati britanice. Foarte curand vom extinde platforma pentru a include institutii din Statele Unite, Olanda, Danemarca, China, Canada, Australia, Brazilia.

Premiul castiga de echipa UKADEMICS consta intr-o investitie de 150.000 de Lire Sterline si un program de coaching dedicat pe parcursul a doi ani, oferit de expertii in tehnologie si marketing de la Worth Capital London.

Pentru a sarbatori succesul obtinut la Londra, UKADEMICS ofera acum celor care doresc sa se inscrie, doua aplicatii gratuite la orice universitate din Marea Britanie pana pe 31 Decembrie 2014.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.