Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

O școală din Bucureşti câştigă Eco-School Silver Award

0

Şcoala Britanică din Bucureşti câştigă Eco-School Silver Award

 Şcoala Britanică din Bucureşti (BSB) a primit recent prestigiosul Eco-School Silver Award (Medalia de Argint a Şcolilor Eco) pentru angajamentul şi reuşita de a transforma incinta școlii într-un loc mai prietenos pentru mediul înconjurător. Premiul, care este acordat anual de către Fundația Internațională pentru Educație Ecologică (FEE), cu sediul în Danemarca, este parte a unui program care implică școli din 65 de țări din întreaga lume. Fiecare școală urmează un proces de schimbare în șapte paşi și îi îndeamnă pe elevi să se implice personal în acțiunile ecologice.

Eco-School Silver Award a fost obţinut de elevii Şcolii Britanice din București care au completat cu succes toţi cei șapte paşi ai programului FEE pentru o școală mai „verde”. Acţiunile au culminat cu activitățile Săptămânii Eco de la BSB și concursul intern pentru desemnarea Codului Eco al şcolii. De mai mulţi ani, Şcoala Britanică din Bucureşti a desfăşurat acţiuni de reducere a amprentei de carbon, precum şi de educare ecologică a copiilor, însă este primul an când BSB a participat în cadrul programului Şcolilor Eco.

 

„Prin munca și dăruirea copiilor și a profesorilor pentru protejarea mediului și conservarea resurselor naturale, am avut posibilitatea de a reduce semnificativ cantitatea de energie pe care o folosim în BSB. Cu toate acestea, nu ne vom mulţumi cu această reuşită și vom continua eforturile noastre în noul an școlar pentru a obține Medalia de Aur a Şcolilor Eco”, a declarat Jo Puddy-Wells, director al Şcolii Britanice din București.

 

Acţiunile programului „Școlile-Eco” fac parte din inițiativa ecologică „Planeta BSB” a Şcolii Britanice din București, care implică elevii în mod voluntar, crescând totodată gradul de conștientizare asupra problemelor de mediu. Inițiativele la nivel de școală includ acțiuni, cum ar fi concursul anual de decorare a Pomului de Crăciun Eco, Ora Pământului BSB în luna noiembrie, concursurile de poezie cu tematică de mediu, website-ul „Oamenii Copac”, care oferă sfaturi de mediu și provocări, concursuri de comportamente eco ale elevilor și de artă din materiale reciclabile sau sărbătorirea Zilei Verdi, pe 17 martie. Programul „Planet BSB” se află sub înaltul patronaj al ASR Prinţul Nicolae de România.

 

Elevi BSB participand la actiunile Saptamanii Eco

Cei șapte paşi ai programului şcolar FEE pentru sustenabilitate şi ecologie constau în principal în selectarea unui comitet Eco al Şcolii (1), revizuirea modului de funcționare a școlii din perspectivă ecologică(2), elaborarea și implementarea unui plan de acțiune din perspectiva sustenabilităţii (3), monitorizarea și evaluarea implementării planului (4), includerea eforturilor de sustenabilitate în programa școlară (5), informarea și implicarea studenților și a publicului larg cu privire la proiect (6) și în cele din urmă, producerea unui Cod-Eco al școlii. Premiul Şcolilor-Eco este recunoașterea punerii în aplicare cu succes de către școlile participante a programului de șapte paşi. FEE este o organizație internațională tip umbrelă care are în prezent 77 de organizații membre în 65 de țări din întreaga lume.

Şcoala Britanică din Bucureşti (BSB) a fost înfiinţată în anul 2000 ca o instituţie de învăţământ internaţional de elită, oferind acces la o educaţie britanică de înaltă calitate. BSB are în prezent peste 400 de elevi înscrişi în ciclul primar şi secundar şi deţine un campus modern în nordul capitalei. Este, de asemenea, membru acreditat al COBIS (Consiliul Şcolilor Britanice Internaţionale) şi recunoscută de Ministerul Educaţiei din România. Pentru mai multe detalii: www. britishschool.ro.


Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.