O Românie de nota 10 în 2015

0

La început de an îţi faci mai mereu planuri: ce îţi propui să faci, cum, până când. Şi noi, la România Pozitivă, ne-am făcut asemenea rezoluţii. Firul roşu rămâne, însă, acesta: ne propunem să fim optimişti în 2015. Să vedem frumosul şi oportunităţile de a creşte, să găsim oamenii care să ne inspire şi să ne determine să mergem mai departe în proiectele noastre.

În ianuarie am găsit această inspiraţie pe romaniadezece.ro, o colecţie a locurilor, oamenilor şi proiectelor care transformă România într-o ţară cu care ne mândrim.

10

Români de nota 10, uniţi-vă!

Iniţiată de cei de la OMV Petrom, galeria aduce laolaltă antreprenori sociali din Ţara lui Andrei, fotografi precum Dragoş Asaftei, călători prin ţară (Florin, de la drumliber.ro) sau oameni cu o pasiune pentru frumos şi poveşti de succes.

Unul dintre oamenii a cărui poveste ne-a inspirat să intrăm în provocare este Marta Tănase, coordonatoare a proiectului Remesh solidar, proiect al asociației Ateliere Fără Frontiere. Ce fac cei de la Remesh solidar? Reutilizează materiale, transformându-le în obiecte frumoase, numai bune de folosit sau dăruit prietenilor.

Vestea bună: Marta te invită şi pe tine să-ţi înscrii, până pe 30 ianuarie, fotografia care ne arată cum e România ta de 10 pe site-ul http://www.romaniadezece.ro/. Ea te răsplătește cu poof-uri relax de la Remesh solidar (fotolii de relaxare create din materiale refolosite).

Ce trebuie să faci: încarcă o fotografie pe www.romaniadezece.ro (ai grijă ca nota 10 să fie vizibilă în fotografie), salvează-o şi postează-o în comentarii la postul de mai jos, împreună cu o scurtă explicaţie a ce ilustrează ea. Marta alege cea mai inspirată fotografie pe 2 februarie.

Tu cu ce te mândreşti din România? O cascadă spectaculoasă, un mentor care te-a ajutat? Arată-ne şi nouă!

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează