O româncă participă la cel mai mare eveniment de strângere de fonduri din lume!

1

Ştiaţi că?

  • Doar 10% din populaţia Zambiei are o sursă de venit?
  • Cu doar 30 de euro un copil din Zambia poate avea acces la educaţie timp de un an de zile?
  • Din cauza lipsei de educaţie, mulţi copii din Zambia sunt victime ale abuzurilor?

Zambia este o ţară care se confruntă cu război, lipsa educaţiei, foamete. Impresionată de situația copiilor din această țară, Anca Neagu s-a înscris la competiția internă ING și a câștigat participarea la Maratonul Londrei pentru a strânge bani pentru proiectul educaţional din Zambia, susţinut de UNICEF şi ING Chances for Children. Maratonul de la Londra este cel mai mare eveniment anual de strângere de fonduri din lume.  

Anca Neagu aleargă la Maratonul Londrei pentru copiii din Zambia

anca neaguCeea ce m-a determinat să mă înscriu la concursul pentru câștigarea unui loc oferit de ING Chances for Children a fost nu doar pasiunea pentru alergat, dar și dorința de a da și un alt scop alergării mele, dorința de a face bine. Nepoata mea, Ilinca, m-a făcut să reflectez la asta. Copiii sunt dependenți de cei mari, ei se pot dezvolta doar cu ajutorul nostru și este de datoria noastră să ne implicăm și să le purtăm de grijă încă din prima clipa a vieții lor”, a spus Anca Neagu. “Ţelul meu este de a strânge fondurile necesare pentru a ajuta aproximativ 60 de copii din Zambia să meargă la școală timp de un an de zile. Atunci când copiii au nevoie de ajutorul nostru, ei nu mai au rasă, culoare, etnie sau religie. Să nu le întoarcem spatele! Împreună putem da acestor copii șansa să se dezvolte și să aibă o viață mai bună”, a mai spus Anca.

 

Grupul ING susține această campanie de strângere de fonduri, dublând toate donațiile primite de Anca.

Anca are 27 de ani și lucrează la ING Bank România din 2006. Și-a descoperit pasiunea pentru sport și trail running-ul ca hobby încercând să adopte un mod de viață sănătos. Astfel, a aflat nu doar că foarte mulți oameni au ca pasiune trail running-ul, dar a întâlnit totodată și o altă lume, oameni sinceri, oameni binevoitori, care aleargă ori pentru ei înșisi, ori pentru a promova o cauză, ori pentru a atrage atenția asupra protejării mediului montan. Participarea Ancăi la Maratonul de la Londra a fost posibilă deoarece aceasta a câștigat unul dintre cele 5 locuri rezervate de grupul ING pentru angajații săi. Ea a convins printr-o motivație puternică, prin dorința de a îmbina pasiunea cu dorința de a-i ajuta pe alții.

 

Cei care doresc să fie alături de Anca și să ofere copiilor din Zambia șansa la educație și la o viață mai bună, pot dona până pe 20 aprilie 2013 pe website-ul donate.ingforsomethingbetter.com. Fiecare donație poate face diferența în viața unui copil din Zambia.

ING Chances for Children, prin intermediul UNICEF, sprijină școlile comunitare din zonele izolate din Provincia Luapula, care are unele dintre cele mai slabe statistici în materie de educație din țară. Aceste școli oferă educație de calitate copiilor vulnerabili afectați de HIV/ SIDA prin îmbunătățirea accesului lor la școlile de bază și comunitare. Programul include de asemenea furnizarea de apă potabilă și facilități sanitare, prevenirea HIV și AIDS în rândul tinerilor prin însușirea de aptitudini de viață sănătoasă și prin pregătirea profesorilor.

 

Despre UNICEF România

UNICEF este prezent în România şi în alte 190 de ţări şi teritorii pentru a promova supravieţuirea şi dezvoltarea copiilor din perioada copilăriei mici până la adolescenţă. În România, UNICEF lucrează  împreună cu Guvernul, Parlamentul, autorităţi locale, societatea civilă, sectorul privat, parteneri naţionali şi internaţionali şi cu mass media pentru a asigura accesul tuturor copiilor la educaţie timpurie de calitate şi la şcoală, pentru protejarea adolescenţilor şi monitorizarea drepturilor copilului, pentru protecţie socială şi pentru mobilizarea de resurse în beneficiul copiilor.  UNICEF este susţinut financiar integral prin contribuţiile voluntare ale persoanelor fizice, corporaţiilor, fundaţiilor şi a guvernelor.

Despre ING Bank Romania

Strategia ING Bank Romania se aliniaza la politica de sustenabilitate a ING Group, dar include si aspecte relevante local. Credem ca cea mai buna modalitate de a contribui la dezvoltarea societatii este de a excela in ceea ce facem, de a fi responsabili de impactul pe care produsele si serviciile noastre il au asupra societatii si de a influenta schimbarea in bine pentru cei din jurul nostru. 

La nivel local, ING Bank a derulat anul trecut un proces de dialog social cu principalii stakeholderi pentru afla care sunt asteptarile acestora fata de ING, din punctul de vedere al responsabilitatii sociale. Pornind de la raspunsurile acestora am construit strategia pentru urmatorii ani. Vom evalua proiectele si vom revizui periodic strategia astfel incat sa ne asiguram ca ceea ce este important pentru ei se regaseste si in planurile noastre. In felul acesta, pe termen lung, ne propunem sa sustinem dezvoltarea sustenabila a societatii si, implicit, a grupului din care facem parte.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Un comentariu

  1. Pingback: Reflectie asupra egoismului | Romania Pozitiva

Comentează