Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

O româncă, lider de comunitate, selectată în programul Facebook Community Leadership Program

0

O româncă, lider de comunitate, selectată în programul Facebook Community Leadership Program

O româncă a fost selectată de Facebook să facă parte din Facebook Community Leadership Program (FCLP), iniţiativă globală care îşi propune să încurajeze construirea şi dezvoltarea de comunităţi prin training, sprijin şi finanţare.

Dedicat liderilor de comunităţi, FCLP a fost lansat în luna februarie a acestui an, în cadrul evenimentului Facebook Communities Summit Europe. În urma procesului de înregistrare şi selecţie, programul şi-a anunţat primii finalişti în data de 23 septembrie, în cadrul summit-ulului Mashable Social Good Summit din New York. Printre aceştia se numără şi românca Atena Boca, liderul de comunitate al Grupului La Primul Bebe. https://communities.fb.com/program-participants/atena-boca/.

Alături de ea vor intra în program şi alţi administratori de grupuri din ţări ale Europei Centrale şi de Est, precum Macedonia, Grecia şi Bulgaria.

Într-o ţară în care nimeni nu susţine mamele, unde lipsa respectului faţă de copii şi îngrijirea medicală este imensă, Facebook ne-a oferit posibilitatea de a ne conecta, de a ne informa, de a primi sprijin. Când fiul meu avea 3 luni, am suferit de depresie postpartum. Am creat un mic grup pe Facebook, pentru a avea pe cineva cu care să vorbesc. Acesta a devenit vindecarea mea. Astăzi, este cea mai mare şi mai influentă comunitate pentru mamele din ţara noastră, care a schimbat viaţa a peste 35.000 de familii prin sprijinul pe care îl oferă, în primii 4 ani de la naştere, prin cele 16 comunităţi locale.

Viziunea noastră este de a sprijini mamele să ofere o educaţie mai bună unui milion de copii în următorii 5-10 ani. Mamele din întreaga lume nu sunt niciodată pregătite pentru ceea ce înseamnă un copil. Lipsa informaţiilor şi a sprijinului duce la depresii, scăderea stimei de sine şi a energiei, toate transmise copiilor. Sprijinul în timpul celor mai grele momente şi creşterea gradului de conştientizare cu privire la ceea ce are nevoie copilul le permite părinţilor să le ofere copiilor mai multă dragoste şi respect, pentru ca împreună să aibă o viaţă mai bună”, a spus Atena Boca.


Liderii de comunităţi joacă un rol esenţial în a-i aduce pe oameni în jurul unui scop comun. Mulţi dintre aceşti lideri se îndreaptă către Facebook pentru a crea conexiuni prin intermediul grupurilor, WhatsApp sau Messenger. Pentru a maximiza impactul comunităţilor create de ei, au nevoie de sprijin, instrumente mai bune, acces la finanţare şi încredere. În acest scop a fost creat programul Facebook Community Leadership, care îşi propune să îi susţină pe aceşti lideri care construiesc comunităţi din întreaga lume. În acest program au fost selectate 115 persoane, dintr-un total de 6.000 de aplicanţi din întreaga lume. O comisie de selecţie, care a inclus angajaţi şi experţi comunitari din afara Facebook, a revizuit fiecare aplicaţie, astfel încât să fie identificaţi liderii cu o viziune puternică, clară şi dedicată pentru comunitatea lor.

Cinci dintre aceştia, aleşi lideri de comunitate rezidenţi, vor primi până la 1.000.000 de dolari fiecare pentru a-şi finanţa iniţiativele comunităţii. Suma finală care le va fi acordată va fi determinată pe baza propunerii bugetului final creat şi prezentat de fiecare rezident ca parte a programului lor de instruire.

  • Adhunika Prakash a construit o comunitate de peste 80.000 de femei din India, care au ocazia de a interacţiona cu experţi, consilieri şi între ele, pentru a primi sprijin pentru alăptare. Viziunea ei include colaborarea cu spitalele din India pentru a ajuta la educarea şi sprijinirea noilor mame.

  • Christian Delachet a fondat Wanted, care a creat grupuri locale de proximitate în Franţa, care se întâlnesc săptămânal pentru a-I ajuta pe cei care au nevoie de sprijin. Recunoscând nevoia unei comunităţi locale puternice, el intenţionează să creeze locaţii fizice pentru ca membrii comunităţii să poată interacţiona între ei şi în realitate.

  • Latasha Morrison doreşte să formeze următoarea generaţie de tineri pentru a conduce procesul de reconciliere rasială în SUA. Comunitatea ei online, alcătuită din mici grupuri, îi încurajează pe oameni să se întâlnească în viaţa reală şi speră să consolideze aceste legături prin rezidenţa ei.

  • Noah Nasiali a reunit peste 100.000 de fermieri din Africa printr-un grup Facebook, în mai puţin de un an. Agricultura este una dintre cele mai importante industrii din Africa, iar comunitatea lui Noe îi ajută pe agricultori să obţină şi să împărtăşească informaţii esenţiale pentru activitatea lor.

  • Paula Pfeifer a depăşit bariera fizică a pierderii auzului, creând o comunitate de oameni care împărtăşesc experienţa ei. Misiunea Paulei este aceea de a aduce împreună persoane cu o poveste similară, pentru a le ajuta să se gândească la modul în care îşi pot atinge întregul potenţial, în ciuda acestui handicap invizibil.

Programul va susţine, de asemenea, peste 100 de bursieri şi tineri participanţi, care vor primi până la 50.000 dolari fiecare, pentru a-şi dezvolta comunitatea. Acest grup este format din lideri cu perspective diferite, din diferite părţi ale lumii, uniţi de un obiectiv comun − acela de a-şi ajuta comunităţile să prospere.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.