Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

O româncă în echipa de coordonarea Centrului Internațional al Filmului pentru Copii

0

Pentru prima dată în istoria ( de 57 de ani) a Centrului Internațional al Filmului pentru Copii – CIFEJ, o româncă a fost aleasă vicepreședinte, de către adunarea generală din 33 de țări.

Ema Pendiuc, directoarea si fondatoarea Școlii de Film și Televiziune pentru Copii “Micile Vedete”, a fost aleasă la începutul săptamânii, vicepreședinte al Centrului Internațional al Filmului pentru Copii și Tineri – CIFEJ. Zilele acestea a avut loc la Varșovia adunarea generală a membrilor celei mai prestigioase instituții din lume a filmului pentru copii, înființată de UNESCO, la Edinburg, in 1955. După ce în toamna lui 2011, după evaluarea rezultatelor deosebite obținute în doar un an si jumătate de la înființare,  Școala Micile Vedete a fost invitată să devină membru al acestei organizații, iar Ema Pendiuc, directoarea școlii, a fost invitată chiar de către președintele CIFEJ, doamna Firdoze Bulbulia, să-și depună candidatura pentru bord-ul membrilor, la alegerile din ianuarie 2012. În cadrul acelorași alegeri, doamna Firdoze Bulbulia a fost realeasă în funcția de președinte.

Proaspăt întoarsă de la Vrașovia, Ema Pendiuc declară: “ Este foarte limpede acum că odată cu participarea filmului nostru pentru copii „Micile Vedete la școală” la Festivalul de Film de la Cannes în 2011, am pășit cu fruntea sus în lumea profesioniștilor. Alegerea mea in funcția de vicepreședinte al CIFEJ, o instituție cu o istorie de 57 de ani în industria filmului pentru copii, îmi dă încredere și confirmă valoarea proiectului educațional Școala de Film si Televiziune pentru Copii „Micile Vedete”. Deși în ceea ce privește filmul pentru copii, România este în etapa în care se reinventează, iată ca ideile și mai ales rezultatele noaste au primit girul internațional. Misiunea mea concretă acum, este aceea de a promova la nivel mondial filmul educațional pentru copii, adică exact ceea ce face Școala Micile Vedete în prezent,  care a devenit un model pentru toate țările membre în CIFEJ.”

“Micile Vedete”, www.micilevedete.ro , este prima Şcoalã de Film şi Televiziune pentru Copii din România, dedicatã exclusiv copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani, înfiinţatã de surorile Ariana şi Ema Pendiuc – regizor şi respectiv, producãtor ale caror filme au selecţionate la Festivalul de Film de la Cannes, în doi ani consecutive, în  2010 și 2011 . Ariana Pendiuc (25 ani) este cel mai tânar regizor roman al cărui film a fost selecționat la acest prestigios festival în 2010, iar Ema Pendiuc, este prucător de filme pentru copii, dar si realizator TV si prezentator cu o experiență de peste 7 ani in televiziune.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.