Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

O româncă, bursieră în cel mai prestigios program de la Stanford

0

Medicul român Sevda Memet din Constanța va urma un masterat în administrarea afacerilor la Stanford Graduate School of Business, cel mai bun program de MBA din lume, conform Financial Times. Românca a primit o bursă din partea programului Knight-Hennessy, înființat de John Hennessy, fostul președinte al Universității Stanford și actualul președinte al Alphabet, compania care deține Google, și de Phil Knight, fondatorul Nike.

Sevda Memet face parte din prima promoție a acestui prestigios program care a ales 49 de bursieri din 3.601 de candidaturi primite din întreaga lume. Criteriile principale de selecție au fost: independența în gândire, abilitățile de leadership, conștiința civică.

„Acest program aduce împreună cei mai buni studenți din lume. Mă aștept ca ei să devină lideri în toate sectoarele, atât public cât și privat, și să găsească soluții inovatoare care să facă lumea mai bună”, a declarat Phil Knight.

Bursierii vor urma cursuri în cadrul tuturor celor șapte școli ale Universității Stanford: Business, Științele Pământului, Științele Mediului Înconjurător și Energie, Educație, Inginerie, Drept, Medicină.

Sevda va urma un MBA la Stanford Graduate School of Business. Ea a absolvit Summa Cum Laude Facultatea de Medicină a Universității Ovidius din Constanța și vrea să ajute pacienții afectați de cancer prin crearea primului sistem oncologic din România care se va axa pe medicină integrată și testări genetice avansate.

Însuși John Hennessy, supranumit „nașul Sillicon Valley”, i-a sunat personal pe fiecare dintre bursieri pentru a le da vestea cea bună. „Am ales studenți care cred cu tărie în nevoia presantă a unui leadership mai bun în toate disciplinele și în întreaga lume”, a spus Hennessy.

De curând, Sevda a mai avut o surpriză: ambasadorul Statelor Unite în România, Hans Klemm, el însuși absolvent al Universității Stanford, i-a scris ca să o felicite:

„Este o realizare extraordinară să câștigi această bursă prestigioasă și extrem de competitivă”, i-a transmis ambasadorul american într-o scrisoare scrisă de mână.

Sevda este rezident în departamentul Hematologie-Oncologie și Boli Rare, la Spitalul Județean de Urgență Constanța, a primit mai multe premii la nivel național pentru cercetare medicală și antreprenoriat medical și a câștigat Marele Premiu al NASA pentru proiectul unei colonii sustenabile pe Marte.

La Stanford, toți bursierii Knight-Hennessy vor locui în clădirea Denning House, a cărei construcție este în desfășurare, fiind localizată pe malul lacului Lagunita al universității. Clădirea va avea clase, camere speciale pentru întâlniri, discuții și cursuri, precum și un spațiu pentru cine și evenimente. Bursierii vor primi ajutor financiar complet pe întreaga durată a programului, pentru studiile desfășurate în cadrul departamentului ales la Stanford.

Mai multe informații sunt disponibile pe pagina programului Knight-Hennessyhttps://knight-hennessy.stanford.edu/ și aici: https://knight-hennessy.stanford.edu/program/scholars/sevda-memet.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.