O româncă aleasă în grupul tinerilor lideri de anvergură globală

0

Românca Irina Anghel–Enescu aleasă  de Forumul Economic Mondial de la Davos în grupul tinerilor lideri de anvergură globală.

IrinaAnghel1
Forumul Economic Mondial de la Davos a anunţat astăzi includerea româncei Irina Anghel–Enescu, Managing Director al South Eastern European Private Equity and Venture Capital Association (SEEPEA), în grupul select al tinerilor lideri de anvergură globală, care formează comunitatea Young Global Leaders. Irina Anghel-Enescu se alătură astfel unei liste impresionante de personalităţi, care i-a inclus în decursul timpului pe premierul Marii Britanii David Cameron, pe fondatorii Google, Facebook şi Wikipedia, Larry Page, Mark Zuckerberg, respectiv Jimmy Wales, pe prinţul moştenitor al Norvegiei Haakon, pe CEO-ul Yahoo Marissa Mayer, dar şi pe binecunoscuta vedetă TV Oprah Winfrey sau pe faimosul tenisman Roger Federer.

Citește și alte informații de Bine despre România!

În urma experienţei acumulate şi a specializării academice dobândite la Universitatea Harvard în domeniul impactului fondurilor de venture capital la dezvoltarea mediului antreprenorial, Irina Anghel-Enescu este recunoscută la nivel global ca unul dintre experţii în acest domeniu, fiind frecvent invitată ca vorbitor la evenimentele organizate în toate colţurile globului de diverse instituţii prestigioase (cum ar fi Harvard, Stanford, London Business School, agenţii ale O.N.U sau guverne ale ţărilor interesate în stimularea investiţiilor de tip venture capital).

«Sunt onorată să mă alătur comunităţii selecte a celor care primesc această recunoaştere din partea Forumului Economic Mondial de la Davos. Intenţionez să folosesc cei şase ani, în care voi face parte din Comunitatea Young Global Leaders, pentru a colabora cu oameni excepţionali, în cadrul unor proiecte comune, care sper că vor deschide noi perspective şi vor contribui la transformarea în bine a lumii în care trăim, în general, şi a României, în particular», a declarat Irina Anghel – Enescu.

Conform informaţiilor furnizate de Forumul Economic Mondial, Young Global Leaders ai anului 2014 au fost selectaţi în urma analizei profilelor a mii de lideri globali sub 40 de ani, din toată lumea şi din toate domeniile de activitate. Comitetul de selecţie, format din personalităţi marcante la nivel internaţional, este condus în fiecare an de Maiestatea sa Regina Rania Al Abdullah a Iordaniei.

IrinaAnghel2

Cu o experienţă de peste 15 ani în industria de investiţii private (ˮfonduri de private equityˮ şi ˮcapital de risc/venture capitalˮ), Irina Anghel-Enescu face parte din comitetul reprezentanţilor Asociaţiei Europene de Venture Capital şi este managing director al asociaţiei sud-est europene de profil (SEEPEA). Irina Anghel-Enescu este preşedintele Clubului Harvard România-Moldova, membru în board-urile mai multor organizaţii non-profit şi fondatoarea Asociaţiei Triple Helix, care derulează proiecte pentru accelerarea dezvoltării României, cu accent pe antreprenoriat, educaţie şi leadership.

Irina Anghel-Enescu nu este la prima recunoaştere internaţională.

Despre South Eastern European Private Equity and VC Association (SEEPEA)

Asociaţia fondurilor de investiţii de “private equity” şi “venture capital” din Europa de sud-est este un organism independent, non-profit, dedicat promovării intereselor fondurilor de investiţii de tip private equity şi venture capital în spaţiul sud-est european. Pentru mai multe detalii, vă rugăm să vizitaţi www.seepea.org.

Despre Forumul Economic Mondial

Forumul Economic Mondial (“The World Economic Forumˮ) este o organizaţie internaţională independentă, cunoscută mai ales datorită întalnirilor anuale de la Davos, unde se reuneşte elita mondială. Scopul declarat al Forumului este îmbunătăţirea situaţiei globale, prin implicarea reprezentanţilor mediului de afaceri, zonei academice, a oficialilor politici şi guvernamentali, precum şi a altor lideri din alte domenii de activitate în stabilirea unor obiective comune, cu impact global. Pentru mai multe detalii, vă rugăm să vizitaţi www.weforum.org.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează