Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

O româncă aleasă în grupul tinerilor lideri de anvergură globală

0

Românca Irina Anghel–Enescu aleasă  de Forumul Economic Mondial de la Davos în grupul tinerilor lideri de anvergură globală.

IrinaAnghel1
Forumul Economic Mondial de la Davos a anunţat astăzi includerea româncei Irina Anghel–Enescu, Managing Director al South Eastern European Private Equity and Venture Capital Association (SEEPEA), în grupul select al tinerilor lideri de anvergură globală, care formează comunitatea Young Global Leaders. Irina Anghel-Enescu se alătură astfel unei liste impresionante de personalităţi, care i-a inclus în decursul timpului pe premierul Marii Britanii David Cameron, pe fondatorii Google, Facebook şi Wikipedia, Larry Page, Mark Zuckerberg, respectiv Jimmy Wales, pe prinţul moştenitor al Norvegiei Haakon, pe CEO-ul Yahoo Marissa Mayer, dar şi pe binecunoscuta vedetă TV Oprah Winfrey sau pe faimosul tenisman Roger Federer.

Citește și alte informații de Bine despre România!

În urma experienţei acumulate şi a specializării academice dobândite la Universitatea Harvard în domeniul impactului fondurilor de venture capital la dezvoltarea mediului antreprenorial, Irina Anghel-Enescu este recunoscută la nivel global ca unul dintre experţii în acest domeniu, fiind frecvent invitată ca vorbitor la evenimentele organizate în toate colţurile globului de diverse instituţii prestigioase (cum ar fi Harvard, Stanford, London Business School, agenţii ale O.N.U sau guverne ale ţărilor interesate în stimularea investiţiilor de tip venture capital).

«Sunt onorată să mă alătur comunităţii selecte a celor care primesc această recunoaştere din partea Forumului Economic Mondial de la Davos. Intenţionez să folosesc cei şase ani, în care voi face parte din Comunitatea Young Global Leaders, pentru a colabora cu oameni excepţionali, în cadrul unor proiecte comune, care sper că vor deschide noi perspective şi vor contribui la transformarea în bine a lumii în care trăim, în general, şi a României, în particular», a declarat Irina Anghel – Enescu.

Conform informaţiilor furnizate de Forumul Economic Mondial, Young Global Leaders ai anului 2014 au fost selectaţi în urma analizei profilelor a mii de lideri globali sub 40 de ani, din toată lumea şi din toate domeniile de activitate. Comitetul de selecţie, format din personalităţi marcante la nivel internaţional, este condus în fiecare an de Maiestatea sa Regina Rania Al Abdullah a Iordaniei.

IrinaAnghel2

Cu o experienţă de peste 15 ani în industria de investiţii private (ˮfonduri de private equityˮ şi ˮcapital de risc/venture capitalˮ), Irina Anghel-Enescu face parte din comitetul reprezentanţilor Asociaţiei Europene de Venture Capital şi este managing director al asociaţiei sud-est europene de profil (SEEPEA). Irina Anghel-Enescu este preşedintele Clubului Harvard România-Moldova, membru în board-urile mai multor organizaţii non-profit şi fondatoarea Asociaţiei Triple Helix, care derulează proiecte pentru accelerarea dezvoltării României, cu accent pe antreprenoriat, educaţie şi leadership.

Irina Anghel-Enescu nu este la prima recunoaştere internaţională.

Despre South Eastern European Private Equity and VC Association (SEEPEA)

Asociaţia fondurilor de investiţii de “private equity” şi “venture capital” din Europa de sud-est este un organism independent, non-profit, dedicat promovării intereselor fondurilor de investiţii de tip private equity şi venture capital în spaţiul sud-est european. Pentru mai multe detalii, vă rugăm să vizitaţi www.seepea.org.

Despre Forumul Economic Mondial

Forumul Economic Mondial (“The World Economic Forumˮ) este o organizaţie internaţională independentă, cunoscută mai ales datorită întalnirilor anuale de la Davos, unde se reuneşte elita mondială. Scopul declarat al Forumului este îmbunătăţirea situaţiei globale, prin implicarea reprezentanţilor mediului de afaceri, zonei academice, a oficialilor politici şi guvernamentali, precum şi a altor lideri din alte domenii de activitate în stabilirea unor obiective comune, cu impact global. Pentru mai multe detalii, vă rugăm să vizitaţi www.weforum.org.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.