Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

O româncă a primit un abonament pe viață la Sziget Festival, fiind vizitatorul cu numărul 8.000.000 de când s-a fondat festivalul

0

Vizitatorul cu numărul 8 milioane care a ajuns la Sziget Festival Budapest anul acesta este o tânără  din Baia Mare, studentă la Cluj Napoca. Evelin Juhász, de 22 de ani, a fost foarte surprinsă să primească chiar de la fondatorul Károly Gerendai un abonament pe viață la festival.

Juhász Evelin

Festivalul Sziget, Insula Libertății, și-a închis porțile, cu un număr total de 452.000 de vizitatori care au sosit pe insulă în cele 7 zile ale evenimentului. Două zile au fost sold out, publicul sosind și în acest an din peste 100 de țări.

Tamás Kádár, CEO al Sziget Cultural Management, și cel care preia ștafeta de lider de la fondatorul  Károly Gerendai pentru următorii 25 de ani, promite că anul următor va aduce schimbări importante pentru festival. Kádár a mai adăugat: „Al 25-lea Sziget e un punct de referință în istoria Szigetului. S-a terminat o eră, în care am creat un festival unic, popular și multicultural, care se deosebește de altele prin atmosfera sa, diversitatea culturală, programul colorat, nivelul ridicat al serviciilor oferite și aspectul vizual spectaculos. Astăzi Szigetul este considerat un lider în domeniu, ceea ce înseamnă că trebuie să ne și schimbăm, ca să nu devenim un festival ca oricare altul.”

Festivalul de anul acesta a avut mai puțini vizitatori decât recordul de anul trecut, dar, în pofida acestui fapt, două zile au avut casa închisă și pe insulă au fost, în total, peste 450 000 de vizitatori.  Kádár consideră că scăderea este motivată parțial de creșterea numărului de festivaluri similar Szigetului, dar și de un line up „mai puțin norocos”. În ciuda acestui fapt, el simte că în cele 7 zile pe insulă s-a desfășurat un eveniment minunat și pașnic.

În 2017 szitizenii au venit din peste 100 de țări, majoritatea sosind din Olanda, Marea Britanie, Franța, Germania și Italia, dar unii au venit și din părți mai îndepărtate ale lumii, cum ar fi Australia sau Hong Kong. Anul acesta insula a fost vizitată și de mai multe vedete de la Hollywood. În ziua concertului Pink pe insulă au fost Ashton Kutcher, Mila Kunis, Justin Theroux și Luke Evans. Ashton și Mila au revenit și la concertele Wiz Khalifa și Chainsmokers, și i-au vizitat pe artiști și în backstage. Multe dintre numele de pe scena mare au trecut oceanul doar pentru concertul de la Sziget, cum ar fi Iggy Azalea, Chainsmokers sau Macklemore (care, din păcate, a fost spitalizat după concert).

Unul dintre proiectele Art of Freedom care a făcut mare senzație, a fost unul în cadrul căruia intrarea într-o toaletă mobilă ducea de fapt către o petrecere secretă.

Sistemul de securitate a fost un succes: metoda de check in introdusă anul trecut este considerată un mod foarte eficient de a înfrunta problemele ce țin de securitate. Mulți organizatori de festival care au vizitat Szigetul s-au arătat interesați de sistem, iar șeful serviciului de securitate a confirmat că statisticile au fost cu 30-40% mai bune ca anul trecut.

În 2018, Sziget Festival va avea loc în perioada 8-15 august.

Credit photo w. Evelin Juhász: Rockstar Photographers

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.