“O poveste de dragoste, Lindenfeld”, în regia lui Radu Gabrea, la Săptămâna Filmului Românesc de la Nisa, 3 – 8 decembrie

0

Aflată la cea de-a 7-a ediție, Săptămâna Filmului Românesc la Nisa este organizată de Consulatul Onorific al României la Nisa în parteneriat cu Conseil Général des Alpes Maritimes, Centrul Naţional al Cinematografiei şi Uniunea Cineaştilor din România, din partea cărora participă la eveniment preşedintele Conseil Général des Alpes Maritimes, Eric Ciotti, consulul onorific al României la Nisa, Ştefan de Fay și Florin Paraschiv, vice-preşedinte UPFAR.

Reputatul regizor Radu Gabrea și cunoscuții actori Victoria Cociaș și Mircea Diaconu sunt printre invitații de marcă ai evenimentui, în prezența cărora, în cadrul Galei de închidere a Săptămânii Filmului Românesc la Nisa, va fi prezentat filmul “O poveste de dragoste, Lindenfeld” (2013) regizat de Radu Gabrea.

Filmul prezintă povestea emoționantă a iubirii regăsite, după 60 de ani, dintre Ully Winkler (Victor Rebengiuc, aflat la prima sa colaborare cu regizorul Radu Gabrea) și Helga (rol magistral interpretat de actrița principală, Victoria Cociaș), singura locuitoare a unui sat sasesc din Banat acum abandonat: Lindenfeld, ai cărui locuitori fusesera deportați de regimul comunist, în 1945, în lagărele sovietice din Siberia.

affiche_7eme_edition_semaine_film_roumain_a_nice_-_2014_w-page-001__original

“O poveste de dragoste, Lindenfeld” a primit Premiul pentru Regie UCIN la Festivalul Ecranizărilor Literare și a fost prezentat în cadrul mai multor festivaluri internaționale de renume, printre care: Bogota International Film Festival, San Diego Film Festival, Thessaloniki International Film Festival, Festival International de Film de la Cannes – Marché du Film, TIFF 2014 Sibiu.

În total, programul celei de-a 7-a ediții a festivalului Săptămâna Filmului Românesc la Nisa, desfașurat la Cinéma Mercury din Nisa, include cinci lungmetraje, două documentare şi cinci scurtmetraje studenţeşti de la UNATC – filme româneşti noi şi o premieră internațională, a căror selecție a fost realizată de vice-preşedintele UPFAR, Florin Paraschiv (programul complet, aici).

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.