Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

O fostă membră a mișcărilor armate rebele și un laureat al Premiului Nobel pentru Pace vorbesc în premieră la București despre soluționarea amiabilă a conflictelor

0

Peste 200 de profesioniști în soluționarea conflictelor din 40 de țări participă la cel de-al 7-lea Congres Anual de Pace al Organizației Internaționale Mediators Beyond Borders (MBB) care are loc în Capitală, între 23 și 25 aprilie.

 1

Cum putem construi și menține pacea în secolul globalizării? Peste 200 de profesioniști în soluționarea conflictelor din 40 de țări participă în premieră la București la cel de-al 7-lea Congres Anual de Pace al Organizației Internaționale Mediators Beyond Borders (MBB). Evenimentul are loc între 23 și 25 aprilie,  la Hotel Marriott (Calea 13 Septembrie, Nr. 90, București), pentru a împărtăși și dezbate tehnici și proceduri de mediere orientate către construirea și menținerea păcii în secolul 21.

La eveniment va participa și  Andrei Chiliman, Primarul Sectorului 1 al Capitalei.

Printre invitații Congresului de la București se numără Shadia Marhaban, o fostă membră a mișcărilor armate separatiste din Indonezia, ulterior singura femeie-negociator prezentă la Convorbirile pentru Pace de la Helsinki (2005) și una dintre cele mai active femei-mediator pentru pace din Asia de Sud-Est. De asemenea, Desmond Tutu, laureat al Premiului Nobel pentru Pace în 1984, va avea o intervenție video în cadrul evenimentului, urmată de prezentarea lui Florentin Țucă, Managing Partner Țuca  Zbârcea & Asociații. Vor mai participa: Prabha Sankaranarayan, reprezentantă a Consiliului de Administrație MBB pentru Kenya și Președinte MBB, Mary Montague – o deschizătoare de drumuri, implicată în activitatea de construire a păcii internaționale, în Irlanda de Nord, încă din anul 1975.

Programul complet al evenimentului poate fi consultat la acest link.

“Astăzi, cele mai mari probleme cu care ne confruntăm depășesc granițele și nu pot fi rezolvate individual, de o singură națiune, de un singur stat, ci necesită o colaborare globală și un proces elaborat, bazat pe consens, în care medierea are un rol esențial pentru sustenabilitate”, a declarat  Prabha Sankaranarayan, reprezentantă a Consiliului de Administrație MBB pentru Kenya și Președinte MBB, într-un interviu acordat presei românești.

Cu o relevanță aplicabilă atât în plan național, cât și în plan mondial, temele-cheie ale Congresului sunt structurate pe nevoile societății și lumii în secolul 21:  rolul femeilor, al tinerilor și al ONG-urilor în medierea pentru pace în societate, cu accent pe găsirea instrumentelor și soluțiilor comune în plină globalizare; importanța tradițiilor în mediere (geografie; istorie; spiritualitate); studiul traumei în experiențele conflictuale, precum și rolul psihologiei în prevenirea sau aplanarea conflictului. Vor fi prezentate, de asemenea, studii de caz dintre cele mai puternice la nivel internațional.

Mediators Beyond Borders International (MBB) promovează medierea internațională pentru pace și formează abilități si competențe în construirea păcii la nivel regional și local. Sufletul acestei organizații non-profit este echipa sa de peste 200 de voluntari din America de Nord și de Sud, Europa, Asia și Africa. La solicitări primite direct din teritorii confruntate cu conflicte, echipe multidisciplinare de voluntari crează și implementează, împreună cu parteneri locali, proiecte menite să formeze și să dezvolte competențe locale în reabilitarea și reconcilierea comunităților după conflicte severe; în prevenirea, confruntarea și soluționarea conflictelor într-un mod viabil și sustenabil. În prezent, MBB este angajata în proiecte active de acest gen în șase țări: Israel, Columbia, Ecuador, Kenya, Nepal, și Sierra Leone.

Co-organizatorul celui de-al 7-lea Congres Anual pentru Pace este S.T.A.R.S. România, organizație  care își propune promovarea păcii sociale prin formarea cetățenilor, încurajarea metodelor alternative de soluționare a disputelor şi promovarea antreprenoriatului ca metodă de evoluție individuală şi socială.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.