Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

O echipa din Romania va merge in Brazilia la finala mondiala Neymar Jr’s Five

0

Din Târgu Mureş, la Sao Paulo, via Bucureşti
Hau că Bau va reprezenta România în finala Neymar Jr’s Five din Brazilia

Sute de echipe cu tineri cu vârsta cuprinsă între 16 și 25 de ani au participat în cadrul celor patru etape de calificare din Timișoara, Târgu Mureș, Iași și București.

MS_Red Bull Neymar Jr's Five_040616_2370

Credit foto: Mihai Şteţcu / Red Bull Content Pool

În finală s-au calificat opt echipe: FC Banatu și Rapid Timișoara (Timişoara), Hau că Bau și Lokomitiv Târgu Mureș (Târgu Mureş), Galacticii şi Ultra Boys (Iaşi) şi Neatza și Prietenii și 75’s (Bucureşti).

Acestea şi-au dat întâlnire sâmbătă, 4 iunie, pe acoperişul parcării de la Bucureşti Mall pentru a vedea cine se califică în finala mondială, care va avea loc în Brazilia, la Instituto Projeto Neymar Jr, în statul Sao Paulo. Acolo, echipa din România va juca alături de alte 43 de echipe din întreaga lume pentru titlul mondial Neymar Jr’s Five.

Meciurile au fost foarte strânse, nivelul fotbalului jucat fiind de o înaltă calitate, iar strategia, concentrarea, schemele şi dribling-urile au făcut partidele şi mai frumoase.

Cu un concept inedit (când e echipă marca un gol, echipa adversă pierdea un jucător), suspansul a fost cuvântul de bază în toate meciurile.

După o luptă strânsă, în finală s-au calificat Hau că Bau (Târgu Mureş) şi FC Banatu (Timişoara). Meciul a fost unul foarte echilibrat, la finalul celor zece minute de joc, tabela arătând 0-0. A fost nevoie de lovituri de departajare pentru a putea alege finalista. FC Banatu a ratat o lovitură şi astfel, cu scorul de 3-2, Hau că Bau din Târgu Mureş câştigă finala naţională şi pleacă în Brazilia nu numai să îl întâlnească pe Neymar, ci şi să-şi măsoare puterile cu celelalte 43 de ţări finaliste.

Finala mondială are loc pe 9 iulie, la Instituto Projeto Neymar Jr, în statul Sao Paulo din Brazilia. Obiectivul institutului este să ofere educație extracurriculară și activități sportive copiilor dezavantajați și familiilor acestora, promovând incluziunea socială și participarea activă în comunitate. Instituto Projeto Neymar Jr s-a deschis în 2014 și este al doilea program ‘FutbolNet’ creat în parteneriat cu Fundația FC Barcelona în Țara Cafelei, primul fiind cel din favelele orașului Rio de Janeiro.

În România, turneul Neymar Jr’s Five a fost organizat în parteneriat cu Federația Română de Fotbal.

Credit foto: Mihai Şteţcu / Red Bull Content Pool

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.