Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

O echipa de liceeni reprezinta Romania la finala europeana a competitiei de antreprenoriat de la Berlin

0

O echipa de elevi de la Colegiul National I.L. Caragiale din Bucuresti reprezinta Romania la finala europeana a competitiei de antreprenoriat Compania anului 2015, organizata de JA Europe la Berlin, in perioada 28 – 31 iulie 2015.

unnamed

Echipa din Romania, formata din Vlad Dinu, Alin Ali Hassan, Dumitru Calin si Elena Laura Codin, elevi la liceul Colegiul National I.L. Caragiale si coordonati de profesoara Mihaela Gavanescu, va concura alaturi de echipe din 36 de tari si isi va prezenta proiectul de business in fata unui juriu format din personalitati internationale din mediul de afaceri si din cel academic. Tinerii s-au calificat la finala europeana castigand faza nationala a competitiei de antreprenoriat Junior Achievement, cu aplicatia SmartRead, un soft educational pentru smartphone ce isi propune sa revolutioneze modul in care elevii invata si profesorii predau.

„Predatul si invatatul se fac in prezent intr-un mod ineficient si obositor – dar traim in secolul XXI si exista extrem de multe tehnologii care pot imbunatati experienta elevilor si a profesorilor la clasa. Prin SmartRead exact asta vrem sa facem. Am folosit tehnologii extrem de noi, precum servicii cloud, tag-uri NFC, device-uri iBeacon si le-am imbinat cu metode de invatare extrem de eficiente, precum SQ3R, creand o aplicatie care le permite elevilor sa invete intr-un mod mai placut si mai eficient, iar profesorilor sa predea o lectie mult mai buna, personalizata pe cerintele fiecarei clase si fiecarui elev”, a spus Vlad Dinu, unul dintre fondatorii start-up-ului.

Printr-un sistem unic de intrebari si raspunsuri, aplicatia liceenilor ii ajuta pe elevi sa se evalueze si sa retina mai multe informatii din continutul unui manual sau al unei carti, prin intermediul unor teste la anumite puncte din carte. Aplicatia poate fi folosita pentru orice disciplina si le este utila si profesorilor, care pot obtine informatii detaliate despre modul in care elevii citesc, despre cei care inregistreaza cele mai bune rezultate, sau despre fragmentele care ii pun pe elevi in dificultate. Pe baza acestor rezultate, ei pot crea planuri personalizate de studiu si pot oferi clasei documente de lucru printr-un simplu click.

„Tinerii antreprenori de astazi sunt cei care vor influenta economia de maine, prin lansarea unor produse si servicii inovatoare. In programele JA ii sprijinim pe elevi sa-si formeze o gandire antreprenoriala inca de pe bancile scolii, sa descopere piata, sa identifice nevoile societatii, sa experimenteze situatii din viata reala si, cel mai important, consolidam legatura dintre scoala si mediul de business, incurajand companiile sa se implice in formarea unei noi generatii de antreprenori”, a declarat Dorin Calin, Senior Program Manager JA Romania.

Competitia Compania anului 2015 va celebra la Berlin cei mai buni tineri antreprenori din Europa. Juriul va evalua competentele lor de comunicare, de lucru in echipa, de planificare si rezolvare a problemelor, capacitatea de a gestiona financiar o firma, de a dezvolta produse si servicii inovatoare, de a face planuri fezabile de marketing si vanzari, precum si proiectiile financiare ale business-ului lor.

Competitia este un eveniment marca JA Europe, cu o traditie de peste 20 de ani si are loc in fiecare an in alta tara, fiind un punct de intalnire pentru lideri de business, tineri antreprenori si profesori de pe tot continentul. Cei peste 300 de elevi ce participa anual la competitie sunt finalisti ai finalelor nationale din tarile lor si absolventi ai programului de antreprenoriat JA Compania, in care elevii invata sa infiinteze si sa gestioneze propriile start-up-uri, cu sprijinul unor mentori voluntari din mediul de afaceri.

In Romania, programul JA Compania este oferit gratuit elevilor liceu de peste 10 ani si este finantat de mediul de afaceri din Romania si de Fundatia Romano-Americana. Peste 18.000 de elevi au beneficiat anul acesta scolar de programe de educatie antreprenoriala oferite de JA Romania.

Detalii despre aplicatia SmartRead gasiti pe www.facebook.com/SmartRead
Mai multe informatii despre competitie sunt disponibile pe www.share.jayeapps.com/CoYC2015.

Despre autor

avatar

Junior Achievement Romania este o organizatie non-profit, avand ca misiune dezvoltarea in Romania a programelor internationale JA de educatie antreprenoriala, economica, financiara, orientare profesionala, sanatate si viata activa si dezvoltarea abilitatilor pentru viata. 39 de tari din Europa si 123 de tari din toata lumea urmeaza programele JA. In Romania, acestea sunt urmate anual de peste 200.000 de elevi din 1.400 de scoli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice si cu sustinerea financiara a comunitatii de afaceri. Mai multe informatii pe www.jaromania.org.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.