Noul site al Festivalului Enescu, o platformă de conținut multimedia aliniată la noile tehnologii

1

Noul site al Festivalului Internațional George Enescu devine o platformă de conținut – video, fotografii, transmisii live –, care, prin alinierea la noile tehnologii, permite deschiderea Festivalului către un public cât mai larg și divers.

Site-ul Festivalului Internațional George Enescu – www.festivalenescu.ro – a fost relansat joi, sub forma unei platforme de conținut multimedia. Galeria media, interconectivitatea și transmisiile live de la concertele din cadrul Festivalului se numără printre facilitățile de care publicul se poate bucura.

homepage-festivalenescu.ro

Noua platformă își propune să pună conținutul în valoare și să faciliteze legătura dintre informația culturală de tip știre și programul Festivalului Enescu, artiștii invitați, precum și spectacolele la care mai sunt disponibile bilete. Site-ul este construit să fie responsive pentru a putea fi accesibil de pe orice device (smartphone, tabletă, desktop) la cea mai buna calitate și viteză de încărcare.

“Continuăm stategia de utilizare a noilor tehnologii pentru deschiderea Festivalului Enescu către un public cât mai larg și mai divers. De asemenea, noul site trece de componenta utilitară și mizează pe conținut, o platformă culturală care pune în lumină viața și muzica lui George Enescu, precum și informații la zi despre lumea muzicii clasice internaționale – Festivalul Enescu aduce, o dată la doi ani, la București unele dintre cele mai importante nume din muzica clasică internațională. Vom continua și în această ediție seria de transmisii live a concertelor din cadrul Festivalului pe site, un lucru foarte apreciat atât de publicul din România, cât și de cel de peste hotare.”, a declarat Mihai Constantinescu, Director Executiv al Festivalului Internațional George Enescu.

www.festivalenescu.ro oferă facilități atât pentru publicul larg, cât și pentru jurnaliști. Presa are la dispoziție o Galerie foto și video cu imagini la calitate foarte bună cu artiștii invitați. Festivalul Enescu va oferi imagini în timp real și în ediția 2015. În plus, noul site permite afișarea tututor informațiilor și articolelor legate de un artist invitat în Festival sau de o orchestră, în funcție de căutare, astfel încât jurnaliștii se pot documenta cu mai multă ușurință și au la îndemână  un context complet.

Noul site al Festivalului Internațional George Enescu a fost dezvoltat de Mind Apps, după un concept al OMA Vision și Artexim. Grafica este asigurată de către “Eroii de Joi”, artiștii plastici Ioana Gheorghiu și Robert Blaj.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 50 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

  1. Pingback: Zelist Blog » Blog Archive » 12 – 18 martie 2015 – Saptamana in Social Media

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.