Noul site al Festivalului Enescu, o platformă de conținut multimedia aliniată la noile tehnologii

1

Noul site al Festivalului Internațional George Enescu devine o platformă de conținut – video, fotografii, transmisii live –, care, prin alinierea la noile tehnologii, permite deschiderea Festivalului către un public cât mai larg și divers.

Site-ul Festivalului Internațional George Enescu – www.festivalenescu.ro – a fost relansat joi, sub forma unei platforme de conținut multimedia. Galeria media, interconectivitatea și transmisiile live de la concertele din cadrul Festivalului se numără printre facilitățile de care publicul se poate bucura.

homepage-festivalenescu.ro

Noua platformă își propune să pună conținutul în valoare și să faciliteze legătura dintre informația culturală de tip știre și programul Festivalului Enescu, artiștii invitați, precum și spectacolele la care mai sunt disponibile bilete. Site-ul este construit să fie responsive pentru a putea fi accesibil de pe orice device (smartphone, tabletă, desktop) la cea mai buna calitate și viteză de încărcare.

“Continuăm stategia de utilizare a noilor tehnologii pentru deschiderea Festivalului Enescu către un public cât mai larg și mai divers. De asemenea, noul site trece de componenta utilitară și mizează pe conținut, o platformă culturală care pune în lumină viața și muzica lui George Enescu, precum și informații la zi despre lumea muzicii clasice internaționale – Festivalul Enescu aduce, o dată la doi ani, la București unele dintre cele mai importante nume din muzica clasică internațională. Vom continua și în această ediție seria de transmisii live a concertelor din cadrul Festivalului pe site, un lucru foarte apreciat atât de publicul din România, cât și de cel de peste hotare.”, a declarat Mihai Constantinescu, Director Executiv al Festivalului Internațional George Enescu.

www.festivalenescu.ro oferă facilități atât pentru publicul larg, cât și pentru jurnaliști. Presa are la dispoziție o Galerie foto și video cu imagini la calitate foarte bună cu artiștii invitați. Festivalul Enescu va oferi imagini în timp real și în ediția 2015. În plus, noul site permite afișarea tututor informațiilor și articolelor legate de un artist invitat în Festival sau de o orchestră, în funcție de căutare, astfel încât jurnaliștii se pot documenta cu mai multă ușurință și au la îndemână  un context complet.

Noul site al Festivalului Internațional George Enescu a fost dezvoltat de Mind Apps, după un concept al OMA Vision și Artexim. Grafica este asigurată de către “Eroii de Joi”, artiștii plastici Ioana Gheorghiu și Robert Blaj.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.