Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Noul proiect al Ligii Studentilor Romani din Strainatate –  Olimpiada LSRS

0

Din dorinta de a aduce impreuna studentii romani de pretutindeni pentru sustinerea unor cauze umanitare, Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) a decis sa organizeze un eveniment caritabil, Olimpiada LSRS – o competitie sportiva ce se va desfasura pe parcursul a trei zile, cu obiectivul de a strange fonduri pentru sustinerea studentilor cu dizabilitati locomotorii din Romania.

Desfasurare

Olimpiada LSRS se va desfasura in perioada 31 August – 2 Septembrie 2018 in Complexul Cultural Sportiv Studentesc Tei Bucuresti. Proiectul cuprinde doua zile de competitii si o zi dedicata festivitatilor de premiere. Participantii vor avea ocazia sa ia parte la una sau mai multe competitii sportive desfasurate in cadrul uneia dintre urmatoarele categorii: fotbal, baschet, volei, badminton, atletism, tenis de masa si tenis de camp. La finalul evenimentului, castigatorii vor fi premiati, iar donatiile vor fi folosite in scop caritabil.

Proiectul social

Pentru ca ne dorim sa venim in ajutorul colegilor nostri aflati in imposibilitatea de a se deplasa fara ajutorul scaunului rulant, Liga Studentilor Romani din Strainatate a hotarat ca sumele donate pe toata perioada desfasurarii evenimentului sa fie utilizate pentru a oferi burse pentru studentii utilizatori de scaune rulante care au nevoie de echipamente asistive. Mai precis, vom evalua nevoile studentilor si vom identifica echipamentele asistive care le-ar putea imbunatati functionarea. De asemenea, prin intermediul proiectului ne angajam sa promovam si sa sustinem la nivel national necesitatea asigurarii accesului persoanelor cu dizabilitati locomotorii in toate institutiile publice din tara.

Inscrieri

Pentru a se inscrie in cadrul Olimpiadei LSRS, cei interesati vor avea oportunitatea de a sustine cauza proiectului nostru prin donarea unei sume de bani. De asemenea, pentru a facilita o cat mai buna desfasurare a evenimentului, voluntarii, cat si participantii la Olimpiada LSRS, vor primi sprijin din partea cadrelor medicale si/sau didactice ce vor face parte din echipa de organizare a evenimentului. Mentionam ca participantii din afara Municipiului Bucuresti vor beneficia de cazare si masa gratuita, in limita celor 70 de locuri disponibile in cadrul CCSS Tei Bucuresti. Mai mult, concerte, momente artistice cu majorete si demonstratii de rugbi sunt anuntate ca parte a evenimentului desfasurat intre 31 August – 2 Septembrie 2018.

Inscrierile se pot face completand urmatorul formular: bit.ly/OlimpiadaLSRS Va asteptam!

Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS)
ofera studentilor si absolventilor romani de peste hotare un cadru deschis de dialog si actiune.

LSRS promoveaza initiativa, profesionalismul si solidaritatea membrilor sai, ca reprezentanti
de valoare ai Romaniei, si o atitudine pozitiva fata de perspectivele reorientarii lor spre tara.

Obiectivul principal al LSRS este de a apara si promova drepturile si interesele academice, profesionale, sociale, civice si culturale ale membrilor sai, precum si de a sprijini contributia lor la dezvoltarea Romaniei.

LSRS este o organizatie neguvernamentala, apolitica si echidistanta.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.