Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Noul proces Tetra Pak de pasteurizare a sucurilor reduce cu 20% consumul de energie

0

Tetra Pak®, lider mondial în soluții de procesare și ambalare a alimentelor, a anunțat introducerea a unui nou proces de pasteurizare care reduce cu până la 20% consumul de energie, oferind astfel beneficii de cost și mediu companiilor producătoare de sucuri.

Christer1
Noul proces conceput pentru sucurile foarte acide, îmbunătățește eficiența prin reducerea temperaturii la cel de-al doilea proces de pasteurizare de la 95°C la 80°C, fără a compromite calitatea sucului produs.
Astfel, procesul de pasteurizare se efectuează în două etape. Prima etapă, derulată de obicei imediat după obținerea sucului, dezactivează enzimele și distruge microorganismele. Înainte de umplerea ambalajului, are loc o altă pasteurizare pentru distrugerea microorganismelor dezvoltate în timpul depozitării vrac. Acest al doilea proces se derulează, de obicei, la temperatura de 95°C timp de 15 secunde. Noua tehnologie introdusă de Tetra Pak permite reducerea temperaturii în timpul celei de-a doua etape de pasteurizare la 80ºC pentru sucurile cu un pH egal sau mai mic de 4,2.

Micael Simonsson, Directorul Centrului de Expertiză Tetra Pak a declarat: “Suntem încântați de această inovație deoarece reduce consumul de energie și vine, astfel, în sprijinul clienților noștri de a-și îmbunătăți performanțele pe o piață din ce în ce mai competitivă. În același timp, testele aprofundate au demonstrat că noul proces nu are niciun impact asupra calității sucului produs, în ceea ce privește gustul, valoarea nutritivă, condițiile de păstrare și aspect.”
Acest nou proces de pasteurizare al companiei Tetra Pak este în curs de obținere a două patente internaționale (PCT/EP2013/074496 și PCT/EP2013/074473).

DESPRE TETRA PAK
Logo Tetra PakTetra Pak este liderul mondial în soluţii de procesare, ambalare şi distribuire a produselor alimentare lichide. Lucrând îndeaproape cu clienţii şi furnizorii noştri, oferim produse sigure, inovatoare şi în armonie cu protecţia mediului înconjurător, care satisfac în fiecare zi cerinţele consumatorilor din peste 170 de ţări. Având aproximativ 23000 de angajaţi în peste 85 de ţări, noi credem în asumarea cu responsabilitate a poziţiei de lider în industria de profil, pentru crearea unei creşteri profitabile în armonie cu protecţia mediului înconjurător şi cu o bună conduită socială.

Motto-ul nostru „PROTEJEAZĂ CE E BUN™” reflectă viziunea noastră de a oferi alimente sănătoase şi disponibile oriunde. Mai multe informaţii despre Tetra Pak sunt disponibile pe www.tetrapak.ro

Tetra Pak și „PROTEJEAZĂ CE E BUN™” sunt mărci care aparțin Grupului Tetra Pak.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.