Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Nouă motive pentru a face voluntariat

0

ogv_-fb-cover

Eşti tânăr, plin de iniţiativă şi vrei să schimbi lumea?
Totul porneşte de la tine! Probabil te întrebi: ,,Okay, schimb lumea, dar asta cu ce mă va ajuta pe mine?”. În continuare, mi-am propus să-ţi prezint o listă cu beneficiile pe care le vei dobândi în urma activităţii de voluntariat.

1. Cunoşti oameni noi şi faini, deci există o şansă foarte mare să îţi lărgeşti cercul de prieteni.
Prin programul Global Volunteer poți avea parte de o experiență de voluntariat într-un mediu internațional, pentru o perioadă cuprinsă între 4 și 8 săptămâni – timp în care vei întâlni oameni cu pasiuni şi idei comune, astfel putând să îţi construieşti prietenii peste continente.

2. Îţi vei descoperi noi calităţi pe parcursul activităţilor.
Ieşind din zona de comfort şi confruntându-te cu diverse situaţii, vei realiza cât de multe calităţi latente existau în tine şi ţi se va oferi posibilitatea dezvoltării celor deja cunoscute.

3. Vei câştiga o experienţă profesională de care te vei putea folosi mai târziu.
Voluntariatul a devenit un element cu o cerinţă din ce în ce mai mare pe piaţa muncii şi te va ajuta la CV. Agenţii de recrutare au declarat că oamenii care participă la activităţile de voluntariat abordează task-urile dintr-o perspectivă mult mai amplă.

4. Îţi vei dezvolta încrederea şi stima de sine.
În urma unor studii ştiinţifice s-a dovedit că activităţile de altruism te eliberează de stres, reduc singurătatea şi contribuie la o viaţă mult mai fericită. Aflându-te într-un contact continuu cu oamenii, grijile de zi cu zi vor dispărea în detrimentul unor emoţii pozitive.

5. Părerea ta va conta! Te poţi face auzit!
Aflându-te într-o echipă, părerea ta va contribui mereu la creearea unor lucruri extraordinare. Vei învăţa se te exprimi mult mai uşor şi vei avea mai multă încredere în propriile idei!
6. Vei rămâne cu amintiri de neuitat!
Ţine doar de alegerea ta dacă vei opta pentru Maroc, Brazilia, Azerbaidjan, Indonezia, Kenya, Polonia, Rusia, Slovacia, Cehia şi multe alte ţări partenere. Totodată, dacă nu eşti interesat înspre călătorii înafară, poţi activa ca şi voluntar intern. În cadrul acestei categorii vei putea opta pentru cinci departamente diferite.

7. Înveţi să lucrezi în echipă şi totodată vei deveni mai organizat!
Alt avantaj oferit de către calitatea de voluntar este că vei învăţa să îţi organizezi timpul în aşa fel încât să te bucuri de toată perioada studenţiei, dar şi de plăcerile activităţilor extraşcolare, fără nici un stres.

8. Realizezi cât de diversificată este lumea din jurul tău.
Vei putea să vezi lumea din diferite perspective culturale şi etnice, cu ajutorul voluntarilor din afară şi totodată vei avea posibilitatea să cunoşti mulţi oameni, cu religii, culturi şi plăceri diferite.

9. Poţi pune în practică teoria învăţată la facultate/şcoală.
Te-ai saturat să înveţi numai teorie, să îţi pui eterna întrebare: ,, La ce mă ajută asta în viaţa de zi cu zi?”? Află că în sfârşit poţi găsi o utilitate a teoriei învăţate de pe băncile şcolii! Prin intermediul diferitelor departamente ce se află în cadrul organizaţiei noastre, îţi oferim posibilitatea să pui în practică tot ce ai învăţat!

Voluntariatul este o activitate care te influenţează atât pe tine, cât şi pe cei din jurul tău. Nu mai sta pe gânduri şi fă-te remarcat; creează-ţi amintiri, răspândeşte-le şi ia-o de la capăt!

#Youth4GlobalGoals #InternationalVolunteerDay
Dacă te-am convins și vrei să te implici, intră pe: aiesec.ro/studenti/

Despre autor

avatar

AIESEC este cea mai mare organizație internațională, condusă de către studenți sau proaspăt absolvenți ai unei instituții de învățământ superior. Avem ca scop dezvoltarea abilităților de leadership ale tinerilor, pentru ca ei să aducă un plus de valoare în societate. În momentul de față, AIESEC este prezent în peste 124 țări și teritorii.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.