Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Nomad Shorts: premii de 3.500 euro pentru creatorii de conținut video

0

Nomad International Film Festival a lansat Nomad Shorts, prima competiție din România care oferă șanse egale tuturor creatorilor de conținut video – fie ei amatori sau profesioniști – în a-și promova materialele video în cadrul unui festival cinematografic internațional.

Nomad-Shorts

Dintre materiale video care se vor primi până pe data de 30 aprilie 2015, cele mai bune 12 vor fi promovate în cadrul Nomad International Film Festival in patru mari orașe din țară – București, Timișoara, Târgu Mureș și Constanța -, cele mai bune șase vor fi promovate, în plus, și în Norvegia (în cadrul proiectiilor organizate de Muzeul Intercultural din Oslo), iar creatorii celor mai bune trei filme scurte vor fi recompensați cu premii în valoare totală de 3.500 euro (premiul I – 2.000 euro, premiul II – 1.000 euro, premiul III – 500 euro).

În competiție poate intra orice tip material video (documentar, film de ficţiune, experimental, de animație etc.) care aduce în atenție tema minorităţilor etnice din România (cultura,  identitatea, tradiţiile sau întâmplări din vieţile unor reprezentanți ai acestora).

Doritorii pot trimite materialele – care trebuie să fie în format DVD, realizate după 1 ianuarie 2012, să fie minim HD (rezoluție de 1280×720) și, de preferat, în format MP4 sau MOV – pe adresa Asociația Culturală Metropolis, Str. C.F. Robescu nr.1 bis, București, România sau, online, pe adresa nomad@metropolisfilm.ro, însoțite de formularul de înscriere completat – formular care poate fi descărcat de aici.

Cele 12 filme câștigătoare vor fi anunțate pe data de 15 mai 2015. Șase dintre acestea vor fi alese de către public, prin vot online, iar celelalte șase – dintre care vor fi decise și câștigătoarele celor trei premii – vor fi alese în urma jurizării, atât după subiect, cât și după abordarea cinematografică.

Nomad International Film Festival se va desfăşura în perioada 19 mai – 28 iunie și va cuprinde, pe lângă cele 12 materiale video selecționate, șase lungmetraje europene care s-au bucurat de aprecieri din partea criticilor și publicului.

Proiecțiile în fiecare dintre cele patru orașe din România vor avea loc pe parcursul a șase zile și vor fi realizate în aer liber, cu echipamente performante, preconizându-se un număr total de peste 25.000 de spectatori.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.