Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Noile tehnologii vor afecta anual între 5 și 10% din locurile de muncă din fiecare companie. PwC va investi 3 miliarde dolari pentru îmbunătățirea competențelor digitale ale angajaților și dezvoltarea de noi tehnologii

0

Noile tehnologii vor afecta, anual, între 5 și 10% din locurile de muncă ale fiecărei organizații și va genera discrepanțe între abilitățile existente și cele necesare, arată estimările PwC la nivel global. În acest context, PwC a lansat un program pentru îmbunătățirea competențelor digitale ale celor 276.000 de angajați de la nivel global, cât și pentru dezvoltarea de noi tehnologii care să sprijine companiile și comunitățile în procesul de transformare digitală.

Companiile identifică oportunități, dar se confruntă și cu provocări din ce în ce mai mari determinate de progresele tehnologice și ne solicită ajutorul pentru a face față unor probleme precum securitatea cibernetică, reglementările și planificarea strategică a forței de muncă. Decalajul de competențe se află în centrul atenției noastre și, din acest motiv, lansăm programul New world, New skills”, a declarat Bob Moritz, PwC’s Global Chairman.

În cadrul acestui program, PwC va investi 3 miliarde de dolari în următorii patru ani. 

Majoritatea angajaților la nivel global se simt amenințați de automatizare și vor să învețe noi abilități digitale, potrivit studiului PwC Upskilling Hopes and Fears. În același timp își doresc ca actualii angajatori să-i ajute în acest proces. La rândul lor, companiile caută soluții pentru a se adapta noilor tehnologii. Ne-am propus să răspundem atât așteptărilor angajaților noștri, cât și ale mediului de afaceri prin inițierea acestui program al cărui impact va fi resimțit inclusiv în România”, spune Ionuț Simion, Country Managing Partner România.

Ce își propune programul New world, New skills

  • Îmbunătățirea competențelor digitale ale angajaților PwC în analiza datelor, automatizarea proceselor și inteligența artificială pentru a le utiliza în munca lor, dar și pentru a sprijini în acest proces clienții, comunitățile și alte părți interesate de adoptarea noilor tehnologii.

  • Consultanță pentru clienți cu privire la provocările pe care le reprezintă schimbările tehnologice rapide și automatizarea, precum diferențele de competențe și nepotriviri cu nevoile viitoare, planificarea forței de muncă, programe de calificare și schimbări culturale.

  • Colaborare cu guvernele, instituțiile, studenții și profesorii pentru a dezvolta programe care să ajute milioane de oameni să-și îmbunătățească abilitățile și cunoștințele digitale, inclusiv segmentul de populație la”risc”.

Potrivit studiului PwC Upskilling Hopes and Fears, 53% dintre angajații de la nivel global se simt amenințați de automatizare, iar 77% vor să învețe noi abilități digitale. Peste 60% au o percepție pozitivă cu privire la impactul tehnologiei asupra muncii lor de zi cu zi, dar doar unei treimi i se oferă oportunități de a dezvolta abilități digitale în afara muncii zilnice.

Despre PwC

Misiunea PwC este de a construi încredere în cadrul societății și de a contribui la rezolvarea unor probleme importante. Firmele din rețeaua PwC ajută oamenii și organizațiile să creeze valoarea adăugată de care au nevoie. Suntem o rețea de firme prezentă în 158 de țări cu mai mult de 276.000 de profesioniști ce oferă servicii de calitate în domeniul auditului, consultanței fiscale și consultanței pentru afaceri. Spuneți-ne care sunt lucrurile importante pentru dumneavoastră și descoperiți mai multe informații despre noi vizitând site-ul www.pwc.ro.

PwC se referă la rețeaua de firme PwC și/sau la una dintre firmele membre, fiecare dintre acestea fiind o entitate juridică.

© 2019 PwC. Toate drepturile rezervate.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.