Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Noi informatii privind inceperea anului scolar pe FiiPregatit.ro

0

Fiipregatit.ro

platforma națională de pregătire pentru situații de urgență

Pentru a avea la îndemână toate detaliile privind începerea anului școlar, asociația CivicNet, în parteneriat cu Departamentul pentru Situații de Urgență, vă pune la dispoziție pe platforma FiiPregatit.ro o serie de reguli și recomandări pentru elevi, profesori și părinți în Ghidul pentru starea de alertă – secțiunea Educație.

La școală:

  • Tinerii trebuie să respecte măsurile de protecție sanitară și să avertizeze imediat dacă prezintă simptome ale COVID-19 (de ex.: febră, tuse, nas înfundat, frisoane, dureri de cap, dureri musculare, stare de oboseală etc).

  • Elevii cu simptome NU trebuie să se prezinte la școală, iar părinții au obligația de a anunța unitatea de învățământ, precum și medicul de familie.

  • Părinții/însoțitorii care conduc elevii la școală NU pot intra în instituția de învățământ decât în situații excepționale, cu aprobarea prealabilă a conducerii școlii.

  • Elevii care fac parte din grupe de risc în ipoteza infectării cu noul coronavirus sau locuiesc cu persoane care se află în grupele de risc pot face școala online, pe baza unei solicitări din partea părinților, în urma unei adeverințe medicale din partea medicului de familie sau a medicului curant.

Alte momente importante pentru elevi în afara orelor sunt drumul până la școală, recreația alături de colegi, timpul liber de după ore, întoarcerea acasă, dar și interacțiunile cu persoane vulnerabile. În acest sens, ghidul conține măsuri și recomandări generale pentru prevenirea infectării și răspândirii cu noul coronavirus (SARS-COV-2) în aceste momente.

Referitor la educația online, aceasta este guvernată de o nouă metodologie-cadru stabilită de Ministerul Educației și Cercetării, sintetizată în același ghid pe FiiPregatit.ro.

CivicNet vă îndeamnă să vă informați din surse oficiale, accesând platforma FiiPregatit.ro, toate materialele publicate aici fiind validate de către DSU și sunt conforme cu informările oficiale ale celorlalte autorități avizate (Min. Sănătății, INSP, MAI, Min. Muncii, Min. Educației, Min. Economiei, Min. Tineretului și Sportului).

Alte ghiduri COVID-19 utile în această perioadă pe care le puteți găsi pe FiiPregatit.ro sunt:

  • Ghid pentru transport în comun – cum ne protejăm în timp ce folosim transportul în comun?

  • Ghid pentru simptome – care sunt simptomele COVID-19 și cum trebuie să procedăm dacă le observăm?

    Dacă ghidurile publicate pe platforma FiiPregatit.ro vă folosesc, puteți contribui activ la dezvoltarea continuă a acestei platforme gratuite pentru cetățeni, prin orice donație sau sponsorizare.
    Susțineți FiiPregatit.ro la https://civicnet.ro/#donate

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.