Noaptea Albă a Galeriilor vă așteaptă pe 6 octombrie în 19 spații din Timișoara. Intrarea este gratuită

0

Vineri, 6 octombrie 2017, Noaptea Albă a Galeriilor invită publicul timișorean la cele mai noi evenimente de artă contemporană românească și internațională. Un accent deosebit anul acesta este pus pe evenimentul din Timișoara care coincide cu desfășurarea Art Encounters, cel ma amplu eveniment de artă contemporană organizat vreodată în România. Timișoarei i se alătură alte unsprezece orașe – Arad, Baia Mare, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Craiova, Reșița, Sibiu, Târgu Mureș, București și, nu în ultimul rând, Petrila. Peste 150 de galerii, spații alternative, huburi creative și ateliere de artiști se deschid în toată țara și creează un traseu nocturn pentru a oferi publicului un program variat și dinamic.

„Noaptea Albă a Galeriilor / NAG continuă și în acest an dificil pentru cultura din România organizarea unui eveniment care oferă publicului un bun prilej de întâlnire și dialog cu arta contemporană. NAG crează un alt fel de hartă a orașelor în care case particulare, spații industriale sau instituții culturale devin pentru o noapte cele mai importante repere din spațiul urban. Mulțumim tuturor partenerilor noștri pentru sprijinul acordat și nu în ultimul rând oamenilor extraordinari care fac posibil acest eveniment!” – Suzana  Dan, fondator Asociația Ephemair – organizator NAG național

NAG 2017 în Timisoara: 19 spații expoziționale deschise și artist walk în cadrul Art Encounters

În Timisoara, ediția a unsprezecea a Nopții Albe a Galeriilor reunește un total de 19 galerii, spații alternative, hub-uri și ateliere de creație cu un program de vernisaje, expoziții si vizionări ce vor anima noaptea de vineri, 6 octombrie. Un eveniment deosebit este artist walk-ul desfășurat la Muzeul de Transport Public Corneliu Miklosi – RATT, unde artista Pușa Petrov îi așteaptă pe timișorenii dornici să pătrundă lumea artei contemporane și să vadă creațiile prin ochii artistului.

Locațiile deschise în Noaptea Albă a Galeriilor sunt:
Muzeul de Transport Public „Corneliu Miklosi” (până la ora 1:00 AM)
Halele TIMCO (până la ora 1:00 AM)
Casa ISHO (până la ora 1:00 AM)
Cantina Colegiului Tehnic Ion Mincu (până la ora 1:00 AM)
Bastion Maria Thereria / Galeria Calpe (până la ora 1:00 AM)
Casa Artelor / Galeria Pygmalion (până la ora 1:00 AM)
Balamuc (până la ora 10:00 PM)
Benzinăria MOL – Clea Circumvalațiunii/Pasajul Jiul (până la ora 1:00 AM)

Harta galeriilor si programul acestora este disponibil pentru public atât în format tipărit, cât și în aplicația de telefon android și iOS.

Pentru mai multe informații legate de acest program:

https://www.facebook.com/noapteagaleriilor/ și pentru înscrieri: info@adevaratiiveloprieteni.ro

Aplicația Noaptea Galeriilor

Și anul acesta venim în ajutorul tuturor celor ce vor să aibă parte de o experiență NAG cât mai completă și le oferim mai mult decât o hartă prin lansarea aplicației Noaptea Galeriilor, disponibilă atât pentru Android, cât și pentru iOS. Cu ajutorul aplicației, utilizatorii se vor putea loga cu ajutorul contului de Facebook, apoi se vor localiza pe harta orașului în care se află, vor putea vedea distanța până la locul evenimentelor din apropiere și își vor putea organiza un traseu personalizat cu spațiile favorite. Nu în ultimul rând, utilizatorii vor primi notificări în timp real cu informații despre vernisaje, recomandări și sfaturi pentru folosirea aplicației. Aplicația Noaptea Galeriilor și site-ul evenimentului conțin programul tuturor orașelor participante în cadrul Nopții Albe a Galeriilor 2017.

Eveniment Facebook NAG Național:https://www.facebook.com/events/1755166281429187/

Detalii despre NAG 2017::http://www.noapteagaleriilor.ro/

Spot video NAG 2017:https://www.youtube.com/watch?v=mOjE1pKNsGE (animație: Șerban Jipa, sunet: Sillyconductor)

Vizualul ediției a unsprezecea Noaptea Albă a Galeriilor este realizat de Răzvan Cornici.

Organizator NAG național: Asociația Ephemair

Partener principal NAG național: BRD Groupe Societe Generale

Parteneri: Primăria Capitalei prin ARCUB, Institutul Cultural Român – ICR

Sponsori: Policolor, Corcova Roy & Dâmboviceanu, Catleya, NouMax

Partener juridic: Țuca Zbârcea & Asociații

Parteneri media: Magic FM, Adevărul, Dilema veche, Agerpres, Blitz TV, Scena9, Glamour România, Orașul Meu, Urban.ro, The Institute, Modernism.ro, Feeder, Dissolved Magazine, Revista Zeppelin, Gala Societății Civile, Institutul Francez, Anim’est 2017

Organizatori în orașele partenere: Grupul pentru Management și Mediere Culturală (ARAD), Fundația Baia Mare 2021 (BAIA MARE), Asociația ArtBurg (BRAȘOV), Federația Galeriilor și Artiștilor din Fabrica de Pensule (CLUJ), Uniunea Artiștilor Plastici, Filiala Craiova (CRAIOVA), Asociația AltIași (IAȘI), Dan Raul Pintea (SIBIU), Asociația K-Arte (TÂRGU MUREȘ),Grupul Avantpost (TIMIȘOARA),Muzeul Cineastului Amator (REȘIȚA), Ion Barbu (PETRILA).

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.