Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

New York: Din această lună, americanii pot învăța limba română la ICR New York

0

ICR New York anunță începerea programului de cursuri de limbă română pentru cei ce doresc să dobândească un vocabular esențial și construcții gramaticale de bază, care să le permită să comunice eficient în limba română într-o serie de situații de viață cotidiene.

Predarea și promovarea limbii române ca limbă străină este o direcție importantă a acțiunii ICR New York, care urmărește extinderea ariei de servicii culturale oferite și atragerea unui public american în orbita Institului. Cursurile de limba română formează unul dintre noile programe permanente ale ICR New York, alături de cele de promovare a teatrului, filmului, muzicii și schimburilor academice, care vor fi lansate în următoarele luni.

Cursul va fi predat în limba română și engleză, cu o acoperire a celor patru abilități de vorbire, ascultare, citire și scriere, precum și un bun echilibru între gramatica și practica structurii, pe de o parte și activități de comunicare, pe de alta. El este destinat unui public matur, fiind unica ofertă de acest tip de pe piața new-yorkeză.

Cursurile vor fi predate de dr. Mona Momescu, lector de limba și cultura română la Catedra „Nicolae Iorga” din cadrul Columbia University și pofesor de limba română cu o îndelungată experiență. Lecțiile se vor desfășura la sediul ICR New York din Manhattan.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.