Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Nestlé sprijină protecția și refacerea pădurilor din Asia de Sud-Est

0

București, 8 aprilie 2021. Nestlé și-a anunțat astăzi suportul pentru protecția și refacerea a peste 500.000 de hectare de pădure tropicală din Asia de Sud-Est, prin lansarea Rimba Collective, cea mai mare inițiativă de conservare a pădurilor din sectorul privat.

Programul a fost dezvoltat de compania Lestari Capital în colaborare cu parteneri fondatori, inclusiv Nestlé, PepsiCo, Procter & Gamble și Wilmar. Lestari Capital este o companie care finanțează conservarea solului prin mecanisme etice și eficiente, pentru a sprijini adaptarea unor sisteme de piață echitabile.

Rimba Collective completează eforturile industriei de ulei de palmier de a pune capăt defrișărilor prin finanțarea proiectelor de conservare de-a lungul întregului lanț de aprovizionare. Inițiativa vizează investiții în conservarea și protecția pădurilor, dezvoltarea economică, precum și crearea de locuri de muncă pentru comunitățile locale.

Abordarea subiectului defrișărilor în lanțul de aprovizionare cu ulei de palmier nu este suficientă. Pentru un impact durabil și semnificativ, trecem de la o strategie fără defrișare la una care mizează pe conceptul de „pădure pozitivă”, a declarat Benjamin Ware, Global Head of Sustainable Sourcing and Climate Delivery, Nestlé. „Acest lucru înseamnă că vom cumpăra de la furnizori care conservă pădurile, promovând un stil de viață sustenabil și respectând drepturile omului”.

Implicarea noastră în inițiativa Rimba Collective ne va permite să accelerăm eforturile de protejare a pădurilor și a drepturilor omului. Este un pilon important pentru realizarea angajamentului nostru de emisii nete zero pentru gazele cu efect de seră până în 2050 ”, a adăugat el.

Inițiativa se va concentra inițial pe proiecte din Indonezia, înainte de a se extinde în Asia de Sud-Est. Proiectele sunt prioritizate pe baza potențialului lor de a proteja și reface zone întinse și continue de ecosisteme naturale și habitate critice. Pe lista priorităților sunt incluse generarea de beneficii măsurabile ale ecosistemului (cum ar fi păstrarea unei cantități semnificative de carbon organic în sol, purificarea apei și îmbunătățirea sănătății solului) și îmbunătățirea mijloacelor de trai pentru comunitățile locale. Toate proiectele vor fi supuse verificării de către terți.

Citiți strategia pozitivă a Nestlé pentru pădure

Despre Nestlé

Nestlé este cea mai mare companie de produse alimentare și băuturi din lume. Este prezentă în 189 de țări din întreaga lume, iar cei peste 300.000 de angajați sunt dedicați misiunii Nestlé de a îmbunătăți calitatea vieții și de a contribui la un viitor mai sănătos. Nestlé oferă un portofoliu larg de produse și servicii pentru oameni și animale de companie, pentru tot parcursul vieții. Cele peste 2000 de brand-uri ale Nestlé includ nume emblematice precum Nescafé, Nespresso, Maggi și Nesquik. Performanța companiei este susținută de strategia Nutrition, Health and Wellness. Sediul principal al Nestlé se află în Vevey, Elveția, unde compania a fost fondată în urmă cu mai bine de 150 de ani.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.