Negocierile din cadrul Agentiei Internationale pentru Energie Atomica sunt conduse de Romania!

0

Incepând cu luna ianuarie 2010, România conduce negocierile privind elaborarea Strategiei pe termen mediu a Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) pentru perioada 2012-2017.

„Mandatul este exercitat în baza deciziei Consiliului Guvernatorilor AIEA din noiembrie 2009. În această calitate, Misiunii permanente a României pe lângă organizaţiile internaţionale de la Viena îi revine sarcina să conducă un proces complex de negocieri şi consultări cu Secretariatul Agenţiei şi cu statele membre, care se va derula în intervalul ianuarie – decembrie 2010. Strategia pe termen mediu a AIEA reprezintă documentul programatic principal al Agenţiei, care trasează priorităţile pentru următorii cinci ani” conform comunicatului de presă al Ministerului Afacerilor Externe.

„Strategia pe termen mediu a AIEA reprezintă documentul programatic principal al Agenţiei, care trasează priorităţile pentru următorii cinci ani în domenii precum securitatea şi siguranţa nucleară, garanţiile nucleare şi cooperarea tehnică cu statele membre” completează ziarero.realitatea.net

„În cadrul celei de-a 53-a sesiuni a Conferinţei Generale a AIEA (septembrie – octombrie 2008), România a fost aleasă membră în Consiliul Guvernatorilor al AIEA din partea Grupului regional Est European pentru un mandat de 2 ani (septembrie 2008 – septembrie 2010). Cu prilejul primei reuniuni a Consiliului, în octombrie 2008, România a fost desemnată să ocupe una din cele două poziţii de Vice-preşedinte pentru o perioadă de 1 an” conform jurnaliştilor de la ziarero.realitatea.net

De pe site-ul International Atomic Energy Agency redăm câteva cuvinte de descriere.

iaea_org_logo_new„The IAEA is the world´s center of cooperation in the nuclear field. It was set up as the world´s „Atoms for Peace” organization in 1957 within the United Nations family. The Agency works with its Member States and multiple partners worldwide to promote safe, secure and peaceful nuclear technologies.”

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează