Neagu Djuvara a fost decorat de Franta in grad de Ofiter / Ordinul Artelor si Literelor!

1

Ambasadorul Franței la București, Henri Paul, l-a decorat vineri pe Istoricul Neagu Djuvara cu Ordinul Artelor și Literelor în grad de Ofițer! Evenimentul s-a desfășurat la reședința ambasadorului francez, potrivit Agerpres. „Statul francez i-a acordat aceasta distincție pentru contributia sa la cunoasterea istoriei Romaniei si pentru activitatea de scriitor si istoric.”

Redăm o parte din articolul publicat pe hotnews.ro despre acest eveniment.

„Multumesc domnule ambasador! Multumesc Frantei! Sunt fericit. Sunt francez prin cultura si destin’, a spus, intr-o franceza de invidiat, Neagu Djuvara. El a marturisit, dupa ce a povestit – cu stralucirea de spirit si umorul care-i sunt caracteristice – o serie de intamplari legate de obtinerea unor decoratii civile si de razboi in exil si in tara, ca distinctia obtinuta este una speciala in galeria decoratiilor si ordinelor care i-au fost acordate.”

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Un comentariu

  1. avatar

    Multumesc si eu pe aceasta cale domnului Djuvara pentru tot ceea ce a facut în calitate de istoric român! Ii multumesc ca nu ne-a lasat sa ne uitam istoria si nici nu a permis necunoscatorilor sa o rastalmaceasca dupa bunul plac! Un grand MERCI à Mr Djuvara! Grace à lui la conscience de chaque roumain n’a pas ou n’a plus le droit de s’endormir à l’idée d’unité nationale et d’histoire millenaire! Mr Djuvara n’a pas laissé la population roumaine s’endormir dans l’oubli de l’histoire nationale! Au contraire il a fait de l’histoire et du passé un motif d’être digne et fier. Il a su combattre aussi les méconnaisseurs en leur donnant des réponses claires avec des preuves concrètes.

Comentează