Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Neagu Djuvara a fost decorat de Franta in grad de Ofiter / Ordinul Artelor si Literelor!

1

Ambasadorul Franței la București, Henri Paul, l-a decorat vineri pe Istoricul Neagu Djuvara cu Ordinul Artelor și Literelor în grad de Ofițer! Evenimentul s-a desfășurat la reședința ambasadorului francez, potrivit Agerpres. „Statul francez i-a acordat aceasta distincție pentru contributia sa la cunoasterea istoriei Romaniei si pentru activitatea de scriitor si istoric.”

Redăm o parte din articolul publicat pe hotnews.ro despre acest eveniment.

„Multumesc domnule ambasador! Multumesc Frantei! Sunt fericit. Sunt francez prin cultura si destin’, a spus, intr-o franceza de invidiat, Neagu Djuvara. El a marturisit, dupa ce a povestit – cu stralucirea de spirit si umorul care-i sunt caracteristice – o serie de intamplari legate de obtinerea unor decoratii civile si de razboi in exil si in tara, ca distinctia obtinuta este una speciala in galeria decoratiilor si ordinelor care i-au fost acordate.”

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

  1. avatar

    Multumesc si eu pe aceasta cale domnului Djuvara pentru tot ceea ce a facut în calitate de istoric român! Ii multumesc ca nu ne-a lasat sa ne uitam istoria si nici nu a permis necunoscatorilor sa o rastalmaceasca dupa bunul plac! Un grand MERCI à Mr Djuvara! Grace à lui la conscience de chaque roumain n’a pas ou n’a plus le droit de s’endormir à l’idée d’unité nationale et d’histoire millenaire! Mr Djuvara n’a pas laissé la population roumaine s’endormir dans l’oubli de l’histoire nationale! Au contraire il a fait de l’histoire et du passé un motif d’être digne et fier. Il a su combattre aussi les méconnaisseurs en leur donnant des réponses claires avec des preuves concrètes.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.