Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ne îndeamnă să schimbăm împreună lumea prin cuvinte!

0

În continuarea campaniei „Cu o carte schimbă o viaţă”, World Vision România lansează o linie de semne de carte sub titlul „Cuvinte care schimbă lumea” 

Cum ar fi ca o mâna de cuvinte să schimbe lumea celor care au cea mai mare nevoie de BINE?

În parteneriat cu Zis şi Făcut şi o serie de ilustratori români renumiţi, World Vision România lansează o linie de semne de carte ce ilustrează fiecare un cuvânt frumos, dar mai puţin cunoscut, din limba româna. 11 artişti români au creat desene special pentru aceste semne de carte, alegându-şi cuvinte care i-au inspirat. Astfel, oamenii vor putea să colecţioneze semne de carte cu cuvinte alese ilustrate de Ghică Popa, Matei Branea, Maria Surducan, Zanga, Wanda Hutira, Tudor Năstase, Robert Matei, Razvan Ion, Iulia Burlac, Andrei Cotruţ şi Andra Badea.

Aceste cuvinte sunt: lăuntric, răzmeriţă, duios, aprig, dezmierdare, ştaif, buimac, pururea, mototol, cătrănit, dichisit, zdravăn, dezmăţ, năstruşnic, înmiresmat, zdupeş, năzdrăvan, poznaş.

Semnele de carte pot fi achiziţionate din reţeaua partenerilor noştri în schimbul unei donaţii de minim 2 lei. Banii rezultaţi în urma vânzarii acestor semne de carte vor merge către copiii din cele peste 53 de comunităţi rurale din judeţele Iaşi, Vaslui, Dolj, Vâlcea, Constanţa, Ialomiţa şi Cluj.pentru achiziţionarea cărţilor necesare pentru şcoală.

În Bucureşti găsiţi semnele de carte în librariile Bastilia şi Mihai Eminescu. În Cluj suntem prezenţi în librariile Alpha şi Bookstory; în Iaşi în biblioteca Avant-Garde şi în Librarium Palas (incinta Palas Shopping Mall), iar în Râmnicu Vâlcea semnele de carte sunt disponibile la Biblioteca Judeţeană Antim Ivireanu şi în librariile Alda, Alexandra, Image Paper şi Roxicom.

Semnele de carte reprezintă o nouă iniţiativă a World Vision România din cadrul campaniei „Cu o carte schimbă o viață”, care are ca principal obiectiv strângerea fondurilor necesare pentru a dota bibliotecile din peste 53 de comunități rurale din județele în care acționăm (Iasi, Vaslui, Ialomița, Vâlcea, Dolj, Constanța și Cluj) cu cel puțin 15 000 de cărți, reprezentând enciclopedii, dicţionare, manuale şi literatură.

Campania a debutat la sfârşitul lunii februarie, invitând oamenii să doneze atât cărţi, cât şi bani in beneficiul copiilor de la ţară. Până în acest moment s-au strâns aprox 13.000 de cărţi, care au şi fost deja distribuite în cea mai mare parte. Întrucât printre acestea se numără puţine cărţi de uz şcolar, precum enciclopedii, atlase, dicţionare, continuăm campania în solicitând donaţii în bani prin intermediul acestor semne de carte. Donaţiile se pot face atât fie cumpărând semne de carte, fie direct pe site-ul World Vision – www.worldvision.ro-cartipentrucopii_ajuta.php.

În prezent, șansele de a avea o bibliotecă, chiar și școlară, sunt foarte mici în mediul rural. Potrivit  datelor Ministerului Educatiei, în 2010 doar un sfert din unitățile școlare din România erau dotate cu o bibliotecă. Mai mult, acolo unde acestea există, sunt slab dotate, iar cele mai multe cărți sunt vechi și deteriorate. Totodată,  posibilitățile părinților de a le cumpăra cărti copiilor, chiar și cele din bibliografia școlară obligatorie, sunt foarte reduse.  Aceste aspecte sunt cu atât mai îngrijorătoare, cu cât accesul la lectură are un efect major asupra dezvoltării intelectuale a elevilor.

Lista completă a locaţiilor unde pot fi achiziţionate semnele de carte

 

Bucuresti:
Libraria Mihai Eminescu din Piata Universitatii, Bd.Regina Elisabeta nr.16
Libraria Bastiliei din Piata Romana, Piata Romana nr. 5

Cluj Napoca:
Libraria Alpha, Str. Napoca, nr. 13
Libraria Alpha, Str. Memorandumului, nr. 12
Libraria Alpha, Str. Samuil Micu, nr. 3
Libraria Bookstory, Bd. Eroilor, nr. 6-8

 

Ramnicu Valcea:
Biblioteca Judeteana Antim Ivireanul Rm.Valcea, Str. Carol I, Nr.26
Libraria Aldan , Magazinul WinMarkt Cozia – etajul 1, str.Calea lui Traian, nr.127
Libraria Alexandria, Calea lui Traian nr. 121 (River Plaza MALL)
Libraria Image Paper, Calea lui Traian, vizavi de Complex Nord
Libraria Roxicom, Calea lui Traian Sud, nr.276, bl. S15, parter
Iasi:
Biblioteca Avant-Garde, str. Alexandru Lapusneanu nr 16
Librarium Palas , Str. Palas nr. 7A, in incinta Palas Shopping Mall

cuvinte care schimba lumea

 

Despre World Vision Romania

World Vision este o organizatie crestina, care desfasoara programe de interventie umanitara de urgenta, de dezvoltare comunitara si advocacy punand in centrul activitatii bunastarea copilului. Organizatia se concentreaza asupra muncii cu copiii, familiile si comunitatile rurale, in scopul depasirii saraciei si nedreptatii. Inspirata de valori crestine, fundatia lucreaza cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasa, etnie sau gen.

World Vision Romania face parte din parteneriatul World Vision International prezent in aproape 100 de tari din intreaga lume.  In 23 de ani de prezenta in Romania am desfasurat programe pentru mai mult de 350.000 de copii si adulti, in 394 de comunitati din 8 judete.

World Vision Romania crede in dreptul la sanse egale pentru copiii de la sate si de la oras si de aceea in comunitatile rurale unde este prezenta desfasoara programe de dezvoltare comunitara pe termen lung cu focus pe educatie si reducera abandonului scolar, sanatate si protectia copilului, agricultura si dezvoltare rurala, angajament civic si crestin. Copiilor li se faciliteazã astfel accesul la conditii de viata mai bune prin dezvoltarea durabila a comunitatii in care traiesc. Prin proiectele noastre, ne concentram pe transformarea comunitatilor si membrilor acestora pentru a realiza o viata implinita pentru fiecare copil.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.