Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Mondelēz International sprijină armonizarea reciclării plasticului la nivel global și lansează un apel la colaborare privind foliile flexibile

0
  • Compania și-a asumat angajamentul de a intensifica inițiativele și eforturile de reciclare a ambalajelor

  • Contribuie la dezvoltarea de programe de extindere a responsabilității producătorilor (extended producer responsibility – EPR)

  • Susține apelul pentru o abordare armonizată în ceea ce privește reciclarea plasticului

  • Este în grafic pentru atingerea obiectivului pentru 2025 ca 100% din toate ambalajele să fie concepute pentru a fi reciclate; 94% din toate ambalajele sunt deja concepute pentru a fi reciclate.

Mondelēz International, Inc. (NASDAQ:MDLZ) și-a anunțat sprijinul pentru eforturile globale care vizează creșterea ratelor de reciclare a deșeurilor din plastic, inclusiv folii flexibile, și îndeamnă la o colaborare mai strânsă la nivelul industriei pentru dezvoltarea și implementarea de programe eficiente de extindere a responsabilității producătorilor (Extended Producer Responsibility – EPR) care să ajute la realizarea unei economii mai circulare. Totodată, compania a semnat Apelul de Business pentru un Tratat ONU în ceea ce privește poluarea cu plastic, care îndeamnă guvernele să adopte o abordare mai armonizată față de elaborarea politicilor, să sporească investițiile în infrastructură și să coordoneze dezvoltarea infrastructurii în direcția gestionării deșeurilor din plastic.

“Avem nevoie de acțiuni concertate și colaborative pentru a îmbunătăți sistemele de reciclare care răspund problemelor legate de foliile flexibile, astfel încât o mai mare parte din materialele plastice ușoare, multistratificate, utilizate în industria dulciurilor și a gustărilor să poată fi colectate economic și practic, reprocesate și, în cele din urmă, reutilizate, în loc să ajungă în mediul înconjurător”, a declarat Rob Hargrove, Executive Vice President of Research, Development & Quality în cadrul Mondelēz International. “Foliile de plastic ajută la păstrarea în siguranță a alimentelor și reduc deșeurile alimentare, dar trebuie să îmbunătățim semnificativ ratele de reciclare. Alături de contribuțiile financiare semnificative pe care le vom face prin programe voluntare și obligatorii, introducem parteneriate publice și private și programe de reciclare pentru construcția unei infrastructuri mai bune, astfel încât aceste materiale să nu fie doar concepute pentru a fi reciclate, ci chiar să ajungă să fie reciclate,” a adăugat acesta.

Mondelēz International susține deja inițiative pe piață care promovează economia circulară și sistemele de reciclare în circuit închis, când aceste programe vizează foliile flexibile. Cu intervenții în aproximativ 15 țări, inclusiv Germania, Franța, Italia, Spania, Polonia, Marea Britanie, Brazilia, Columbia, India, SUA și Australia, contribuțiile Mondelēz International legate de răspunderea extinsă a producătorilor acoperă piețe care reprezintă aproximativ 40% din baza veniturilor globale.

În plus, compania este membru activ al U.S. Plastics Pact, the UK Plastics Pact și a semnat New Plastics Economy Global Commitment al Ellen MacArthur Foundation. Mondelēz International a contribuit, de asemenea, și la programul de filigranare digitală a European Brands Association (AIM), Holy Grail 2.0, fiind una dintre companiile care colaborează cu The Consumer Goods Forum privind deșeurile din plastic.

Compania a înregistrat deja un progres semnificativ în ceea ce privește obiectivele de reciclabilitate a ambalajelor, eliminând 65.000 de tone de ambalaje din portofoliu în perioada 2013-2020 și este în grafic pentru îndeplinirea obiectivului pentru 2025 ca 100% din ambalaje să fie concepute pentru a fi reciclate, aproximativ 94% din toate ambalajele fiind deja concepute pentru a fi reciclate. Toată hârtia și tot cartonul, precum și unele materiale din plastic rigid și foliile flexibile din plastic, utilizate de Mondelēz International, sunt deja concepute pentru a fi reciclate. În plus, toate ambalajele din fibre utilizate pentru depozitarea, expedierea și afișarea produselor sale în toată lumea sunt achiziționate din surse sustenabile, fie că este vorba de surse reciclate sau certificate care nu implică despăduriri.

Demonstrându-și angajamentul pentru economia circulară, Mondelēz International a devenit și prima companie din categorie care și-a asumat angajamentul de a utiliza conținut de plastic reciclat în tuburile pentru gama de cremă de brânză Philadelphia, precum și în ambalajele pentru brandul Dairylea din Marea Britanie. Modificarea ambalajelor în Marea Britanie și în Europa pentru Philadelphia va avea loc în 2022 și face parte din demersul companiei de a reduce utilizarea plasticului virgin la nivelul întregii amprente în ceea ce privește ambalajele și de a încuraja adoptarea și utilizarea de conținut reciclat de uz alimentar în ambalajele produselor de consum.

Despre Mondelēz International

Mondelēz International, Inc. (NASDAQ: MDLZ) sprijină oamenii să aleagă snack-urile potrivite în aproximativ 150 de țări din întreaga lume. Cu venituri de aproximativ 26 de miliarde de dolari în 2019, MDLZ trasează viitorul snacking-ului, cu branduri globale și locale emblematice, precum biscuiții OREO, belVita și LU; ciocolata Cadbury Dairy Milk, Milka și Toblerone; bomboanele Sour Patch Kids și guma de mestecat Trident. Compania Mondelēz International este mândră să fie membră al Standard and Poor’s 500, Nasdaq 100 și Dow Jones Sustainability Index. Vizitați www.mondelezinternational.com sau urmăriți compania pe Twitter la adresa www.twitter.com/MDLZ.

Declarații cu caracter previzional

Prezentul comunicat de presă conține mai multe declarații cu caracter previzional. Termenii și variații ale termenilor precum “va,” “poate,” “a preconiza” și expresii similare vizează identificarea declarațiilor cu caracter previzional ale Mondelēz International, incluzând, fără însă a se limita la declarații despre strategiile, obiectivele și inițiativele companiei în ceea ce privește ambalajele și reciclarea. Aceste declarații cu caracter previzional sunt supuse mai multor riscuri și incertitudini, multe dintre ele neputând fi controlate de Mondelēz International, ceea ce face ca rezultatele efective ale companiei să difere material de cele indicate în declarațiile cu caracter previzional. Consultați factorii de risc ai Mondelēz International, deoarece pot suferi modificări periodice, menționate în documentele depuse la Securities and Exchange Commission din Statele Unite ale Americii, inclusiv Raportul Anual depus recent de Mondelēz International în Formularul 10-K și Rapoartele Trimestriale în Formularul 10-Q. Mondelēz International nu își asumă răspunderea și nicio obligație de a actualiza sau revizui declarațiile cu caracter previzional din prezentul comunicat de presă, dacă legea sau reglementările aplicabile nu impun acest lucru.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.