Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Mona Nicolici se implică în formarea specialiștilor în raportare non-financiară alături de The CSR Agency

0

Mona Nicolici, Head of Sustainability al OMV Petrom, se implică în formarea specialiștilor în raportare non-financiară, în calitate de trainer invitat. Prima sesiune de formare se va desfășura la ediția din 19-20 septembrie a Cursului Certificat de Raportare Non-financiară conform GRI STANDARDS organizat de The CSR Agency.

Cu o experiență de peste 11 ani în CSR, Mona Nicolici conduce departamentul de sustenabilitate al OMV Petrom, asigurând implementarea și includerea sustenabilității în strategia de afaceri a OMV Petrom România precum și alinierea la standardele internaționale de raportare non-financiară ale Global Reporting Initiative (GRI). Prin implicarea sa în activitatea de formare a specialiștilor în CSR, Mona Nicolici își dorește să ajute la extinderea modelelor de business sustenabile către întreg mediul de afaceri românesc prin pregătirea cât mai multor specialiști în raportare non-financiară conform prevederilor Directivei UE 95/2014.

8325e3b2-8eb1-4983-8083-a98152dfba77

“Cred cu tărie în profesioniști! O Românie care se dezvoltă în mod sustenabil e posibilă doar cu sprijinul a cât mai mulți specialiști în raportare non-financiară, dornici să contribuie la transparentizarea mediului de afaceri românesc. Sunt convinsă că nivelul de trai al românilor se va îmbunătăți odată cu creșterea gradului de responsabilitate al actorilor economici. Fără implicarea acestora însă, afacerile nu au nicio dovadă a responsabilității, iar fără rapoarte non-financiare publice este greu să creștem nivelul de conștientizare și implicare în ce privește dezvoltarea durabilă în țara noastră”, susține Mona Nicolici, Head of Sustainability al OMV Petrom România și trainer invitat al The CSR Agency.

Raportarea non-financiară sau măsurarea, evaluarea și comunicarea impactului pe care o afacere îl are asupra mediului, economiei și societății a devenit obligatorie în România conform Ordinului nr. 1938/2016 al Ministerului Finanțelor Publice care transpune în legislația românească prevederile Directivei UE 95/2014. În baza acestuia, au fost identificate 680 de companii care, la data bilanțului, au avut un număr mediu de 500 de salariați în cursul exercițiului financiar, și sunt obligate să publice în 2018 informații non-financiare despre relația din 2017 cu angajații, furnizorii, clienții, autoritățile și membri ai comunităților gazdă. Lista celor 680 de companii poate fi consultată în al treilea număr al The CSR Report Magazine, disponibil aici.

Înscrierile la ediția din 19-20 septembrie a Cursului Certificat de Raportare Non-financiară conform GRI STANDARDS se pot face aici. Training-ul oferă participanților toate informațiile de care au nevoie pentru a coordona realizarea rapoartelor non-financiare conform cerințelor naționale și internaționale, plecând de la cele mai bune practici la nivel mondial privind raportarea impactului economic, social și de mediu.

The CSR Agency este o agenție specializată în consultanță de CSR – responsabilitatea socială a companilor și sustenabilitate – ce oferă servicii complete de raportare non-financiară. Pentru mai multe informaţii despre activitatea și proiectele The CSR Agency, vă rugăm vizitați http://www.thecsragency.ro/.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.