Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Mii de voluntari

0

Mii de voluntari din ţară au marcat prin acţiune cea de-a zecea ediţie a Săptămânii Naţionale a Voluntariatului (9-15 mai)!
Anul acesta se poartă voluntariatul!
——————————————————————————————————————————————————————————————–

Mii de voluntari,
peste 500 de evenimente publice cu şi pentru voluntari
peste 200 de organizaţii – parteneri locali afiliaţi evenimentului,
cca 150 de localităţi din 40 de judeţe plus capitala!

 

Acesta este bilanţul Săptămânii Naţionale a Voluntariatului (SNV) 2011, derulate în perioada 9-15 mai 2011, cel mai mare eveniment anual de recunoaştere şi apreciere publică a voluntarilor din România. Aflată sub semnul Anului European al Voluntariatului 2011 şi sub sloganul “Anul acesta se poartă voluntariatul. Fii la modă, voluntariatul îţi vine bine!”, cea de-a zecea ediţie a SNV a marcat, în acelaşi timp, zece ani de când organizaţii care implică voluntari în diverse colţuri ale ţării sărbătoresc concomitent, prin acţiune, această săptămână dedicată voluntariatului şi recunoaşterii meritelor voluntarilor.

„Săptămâna trecută, voluntarii, indiferent de cauza care le este dragă, s-au reunit într-o singura voce şi un singur mesaj: România poate fi un loc mai frumos pentru noi toţi dacă alegem sa ne implicăm! Ediţia SNV de acest an a fost una de excepţie, numărul mare de organizaţii şi voluntari care au ales să se implice, pe lângă partenerii din ediţiile trecute, este demn de o ediţie de nota 10, sub egida Anului European al Voluntariatului. Ne bucură să regăsim între organizatorii de activităţi locale de voluntariat în SNV tot mai multe instituţii publice – şcoli, grădiniţe, biblioteci şi autorităţi locale, cât şi tot mai multe comunităţi rurale. De asemenea, este impresionantă creativitatea activităţilor în care au fost implicaţi voluntarii în această ediţie, cât şi deschiderea tot mai mare către toate categoriile sociale şi de vârstă. Nu în ultimul rând, efervescenţa pe care am remarcat-o în acest an pe reţelele sociale, în rândul voluntarilor, simpatizanţilor şi organizaţiilor care sprijină voluntariatul, este un semn că SNV este un eveniment trăit din plin de cei cărora li se adresează!” (Corina Pintea, director executiv Pro Vobis – Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat).

 

SNV este un eveniment naţional anual menit să mobilizeze cât mai multe organizaţii şi cât mai mulţi voluntari care să contribuie împreună la dezvoltarea comunităţilor lor şi să atragă sprijinul celorlalţi pentru activitatea voluntarilor şi recunoaşterea meritelor acestora. An de an, partenerii locali ai evenimentului – asociaţii, fundaţii, instituţii, grupuri informale şi companii responsabile social care au ales să se alăture SNV – aduc împreună idei de schimbare, voluntari, resurse şi diverşi susţinători pentru ca, prin acţiuni concrete în comunitate, să atragă atenţia concetăţenilor lor asupra importanţei şi valorii implicării în viaţa comunităţii prin voluntariat. Anul acesta, sub egida SNV au fost organizate acţiuni de voluntariat în domenii pornind de la ecologie la sănătate, social, educaţie, cultură, civic: târguri de oferte de voluntariat, evenimente stradale, acţiuni de igienizare, colecte de obiecte şi cărţi, campanii de sensibilizare, acţiuni în beneficiul persoanelor instituţionalizate, construcţia de adăposturi, manifestări cultural-artistice, gale, prezentări şi dezbateri pe teme de voluntariat şi multe altele, derulate în locaţii dintre cele mai diverse. Pe perioada SNV 2011, România a găzduit de asemenea, la Bucureşti, Turneul Anului European al Voluntariatului 2011, o caravană de informare care poposeşte, pe rând, în toate ţările membre ale UE. Puteţi vizita secţiunea Calendar de pe www.voluntariat.ro – care reuneşte acţiunile înscrise şi derulate de partenerii locali ai evenimentului, cât şi pagina noastră Facebook http://www.facebook.com/provobis – pentru fotografii.

***

Săptămâna Naţională a Voluntariatului (SNV) este un eveniment iniţiat şi coordonat de către Pro Vobis – Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat începând cu anul 2002 şi implementat în colaborare cu Reţeaua Naţională a Centrelor de Voluntariat, VOLUM – Federaţia Organizaţiilor care Sprijină Dezvoltarea Voluntariatului în România şi partenerii locali ai SNV. Pentru mai multe detalii despre SNV ne puteti contacta la e-mail programe@provobis.ro sau telefon 0264 412 897 / 0755 045 103, persoană de contact Ramona Dragomir sau puteţi vizita www.voluntariat.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.