Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Mii de angajați din peste 80 de ţări dedică luna octombrie voluntariatului. 100 de angajați din România li s-au alăturat

0

Mondelēz International sărbătoreşte un an de la lansare

Mii de angajați din peste 80 de ţări dedică luna octombrie voluntariatului

100 de angajați din România li s-au alăturat

 Mondelēz International, unul dintre cei mai mari producători la nivel mondial de ciocolată, biscuiţi, gumă, bomboane, cafea şi băuturi (sub forma de pulbere), sărbătoreşte un an de la lansarea noii companii. Timp de o lună s-au organizat acţiuni festive şi activităţi de voluntariat pentru cei 110.000 de angajaţi din întreaga lume.

În urmă cu un an, Kraft Foods Inc a devenit Mondelēz International Inc. după desprinderea de divizia de produse alimentare din America de Nord. În prezent, Mondelēz International este o forţă, la nivel mondial, pe piaţa snack-urilor, generând creştere durabilă și profitabilă, datorită numeroaselor sale avantaje competitive, printre care:

•acoperire geografică – 40% din venitul companiei provine din pieţele emergente

•75% din venit este generat de categoriile de snack-uri, ce înregistrează o creştere accelerată

•un portofoliu de neegalat de mărci îndrăgite

•platforme de inovare, de succes, la nivel mondial

•capacitate puternică de penetrare a pieţelor greu de accesat

•angajaţi extrem de talentaţi şi un grup extins de lideri cu experienţă

Pe parcursul lunii octombrie, angajaţii au marcat prima aniversare a companiei, alocând mai mult timp comunităţilor în care trăiesc. Peste 16.000 de angajaţi din peste 80 de țări şi-au planificat activităţi de voluntariat prin parteneriate cu organizaţii non-profit globale şi locale, precum Salvaţi Copiii, Parteneriatul pentru copii INMED şi Klasse 2000.

În România, 100 de angajaţi au participat la activitățile derulate în luna octombrie. Aceştia au pregătit pachete cu alimente pentru 50 de copii de la Centrul de zi “Ana şi Copiii”, precum şi pachete cu haine şi alimente pe care le-au distribuit celor 15 familii (aproape 80 de membrii) din Bucureşti, Urlaţi şi Fundeni.

Împreună cu copiii de la Centrul de zi “Ana şi Copiii”, voluntarii de la Mondelez România  au organizat și un atelier de creaţie în cadrul căruia au confecţionat bijuterii și cutii pentru acestea, obiecte decorative, felicitări etc. Aceste obiecte vor fi expuse în cadrul târgului special organizat cu scopul de a strânge fonduri suplimentare pentru familiile nevoiaşe.

De asemenea, un grup de voluntari din echipa de vânzări a petrecut câteva momente memorabile cu copiii de la Centrul de zi din Slobozia, oferindu-le acestora alimente, haine, produse de îngrijire personală, veselă și jucării. Copiii s-au bucurat foarte mult de prezenţa acestora şi le-au făcut cadou coşulete confecţionate de ei.

Am simţit tristeţe, compasiune, dar și bucurie când am văzut zâmbetele de pe feţişoarele copiilor când s-au văzut înconjuraţi de atâtea cadouri. Am înţeles că orice lucru mic aduce o schimbare în viaţa lor. Am plecat de acolo cu dorinţa de a face mult mai mult, pe termen mai lung!” a declarat unul dintre voluntari.

Angajaţii joacă un rol vital în comunităţile lor pe tot parcursul anului, iar această lună dedicată voluntariatului vine ca o continuare a bogatei tradiţii a voluntariatului din compania Mondelēz International. În acest an, perioada de voluntariat a fost extinsă de la o săptămână la o lună întreagă, astfel încât acţiunile angajaţilor să producă un impact mai mare. De la plantări de legume în grădinile şcolilor din Egipt sau ateliere de nutriţie în Statele Unite, până la ambalarea de pachete cu alimente pentru familiile nevoiaşe din Japonia şi organizarea de activităţi sportive pentru copiii din China şi India, angajaţii de pretutindeni își folosesc abilităţile pentru a contribui la protejarea bunăstării planetei.

mondelez

Despre Mondelēz International

Mondelēz International, Inc. (NASDAQ: MDLZ) este o adevărată forţă globală în industria snack-urilor, cu un venit de $35 miliarde în 2012. Creând momente delicioase de bucurie în 165 de ţări, Mondelēz International este lider mondial în ciocolată, biscuiţi, gumă, dulciuri, cafea şi băuturi, cu mărci de miliarde de dolari, cum ar fi ciocolata Cadbury, Cadbury Dairy Milk şi Milka, cafeaua Jacobs, biscuiţii LU, Nabisco şi Oreo, băuturile Tang şi guma Trident. Mondelēz International este listată la indicii bursieri Standard and Poor’s 500, NASDAQ 100 şi Dow Jones Sustainability Index.

Vizitaţi www.mondelezinternational.com şi www.facebook.com/mondelezinternational.

Mondelez România este prezentă pe piaţa locală din anul 1994, cu un portofoliu de mărci îndrăgite de consumatori, şi anume: Jacobs, Nova Brazilia, Tassimo, Milka, Poiana, Africana, LU Pepito, LU Pim`s, Barni, Oreo, Tuc, Belvita.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.