Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„Mierea de albine din Transilvania este, probabil, cea mai bună miere din lume” susține botanistul Casei Regale a Marii Britanii

0

„Mierea de albine din Transilvania este, probabil, cea mai bună miere din lume, datorită biodiversității extraordinare de plante de aici” susține cu tărie John Akeroyd, favorit al printului Charles, botanistul Casei Regale a Marii Britanii.

O intreprindere socială din Valea Barcaului – Sălaj, lansează un produs manifest,  pledoarie pentru consumul responsabil de miere de albine, cumpararea de produse românești și susținerea micilor producători locali.

foto colaj

Povestea produsului

La Festivalul Florilor de Câmp Europene de anul acesta, de la Viscri, organizat de Fundația Adept Transilvania, John Akeroyd, botanistul Casei Regale a Marii Britanii a celebrat  flora și diversitatea culturală din inima Transilvaniei printr-un workshop special, care a constat într-o mini conferință și o  plimbare pe dealurile din jurul satului! Englezul a povestit cu aceasta ocazie cu Alin Prunean, președintele Fundației Agapis, despre mierea din Transilvania, despre care Akeroyd a spus ca este, probabil, cea mai bună miere din lume, datorită biodiversității extraordinare de plante de aici și i-a recomandat sălăjanului pasionat de apicultură să o scoată din anonimat, aceasta fiind aurul dulce al României, necunoscut și nepretuit la adevărata lui valoare.

În urma acestei discuții, Alin Prunean a hotârat să scoată pe piață un produs manifest pe care îl avea de multa vreme în minte: ”Mierea – sărbătoare a gustului”, pledoarie pentru consumul responsabil de miere de albine, cumpărarea de produse românești și  susținerea micilor producători locali.

Despre creatorul produsului

miere si albine agapisÎn Sălaj, oamenii cresc albine din cele mai vechi timpuri – era îndeletnicire principală încă de pe vremea  dacilor liberi, care trăiau la granița cu imperiul roman.  Alin Prunean, o voce puternică și responsabilă în lumea apicolă din România,  dezvoltă de mai bine de 5 ani programe prin care formează și califică zeci de apicultori anual, a inaugurat un centru de colectare a veninului de albine, a pus bazele unei intreprinderi sociale care prelucrează produse apicole și scoate pe piață o linie variată și inedită de mixuri care pun în valoare mierea românescă autentică, de cea mai bună calitate (game terapeutice și gourmet). Mai mult, acesta are în portofoliu și cel mai exclusivist produs din Europa: The Art of DAR (miere cu hribi de pădure într-un ambalaj unic în lume) iar la sfârșitul acestui an va lansa proiectul Transylvania Gift – dedicat micilor producători din Transilvania, produselor și poveștilor acestora  – proiect îndemn la consum de produs românesc!

Ce cuprinde produsul

Produsul manifest ”Mierea – sărbătoare a gustului“ cuprinde:  O gamă de 8 mixuri gourmet, prin care se pune în evidență una dintre cele mai importante proprietăți ale mierii autentice: aceea de a amplifică și conservă perfect gustul și efectele condimentelor sau fructelor ( din gama terapeutică, miere cu polen și propolis, miere cu nucă și propolis, miere cu prune uscate și din gama delicatese miere cu cafea, miere cu cacao, miere cu chimen, miere cu anason stelat, miere cu scorțisoară. Toate în borcane de 45g/50g de grame). Și un ambalaj manifest, care cuprinde un îndemn la consumul de miere românescă autentică, afirmația lui Jonh Akeroyd, care susține că mierea de albine din Transilvania este, probabil, cea mai bună miere din lume, plus o recomandare specială, îndem la a cumpăra produs românesc și la a susține micii producători locali: “Arta de a dărui începe prin a cumpăra de la tine de acasă, de la ai tăi!“

*** Un astfel de produs manifest costă 49 de lei și poate fi cumpărat de pe magazinul online www.miere.sanatate-dulce.ro (un proiect al întreprinderii sociale Valea Barcaului SRL, care aparține Fundației Agapis)

Cine suntem?

S.C. Valea Barcăului S.R.L. este prima companie din România care ambalează corect produsele apicole terapeutice în cutii, pentru a le feri de razele soarelui: „Pentru a se păstra cele 70 de substanțe bioactive testate în miere, trebuie evitată încălzirea şi expunerea acesteia la razele solare.”

Întreprinderea socialǎ Valea Barcăului vă  oferă o gamă atractivă și variată de produse locale de la diverse sortimente de miere, polen și fructe uscate, și până la mixuri de miere inedite, unice pe piața din România.

Misiunea noastră  este aceea de a oferi suport și a contribui la dezvoltarea comunității locale.

De ce sǎ consumi produsele noastre?

  • Mierea noastra este 100% naturală;
  • Materia primă folosită este luată direct de la producători, fiind testată în prealabil;
  • Mierea de pe Valea Barcăului provine dintr-un mediu curat şi fără poluare;
  • Apicultorii cu care colaborăm folosesc practici agricole tradiţionale şi prietenoase cu mediul înconjurător;
  • Aspectul translucid al produsului se datorează tehnologiei de filtrare pe care o folosim, tehnologie care permite filtrarea mierii fără a o încălzi la temperaturi mai mari de 35 grade care duc la pierderea proprietăților naturale și terapeutice ale mierii;
  • Cumpărând mierea de pe Valea Barcăului contribui în mod direct la educaţia şi formarea profesională a copiilor şi tinerilor din mediul rural şi la susţinerea micilor producatori locali;
  •  Oferi o şansă pentru o viaţă mai bună membrilor comunităţii care din consumatori de resurse, prin valorificarea produselor locale, devin generatori de valoare adaugată;
·   Tehnologia şi echipamentele folosite în ambalarea produselor corespund standardelor înalte de calitate şi siguranţă alimentară;

De ce produsele Sănătate Dulce sunt speciale?

În elaborarea rețetelor produselor am consultat apicultori cu experiență și specialiști în apifitoterapie. Astfel,  produsele terapeutice, precum mierea cu polen și propolis, mierea cu nucă și propolis sau mierea cu prune uscate sunt realizate prin mixararea mierii cu ingrediente precum polenul, nuca, propolisul sau prunele uscate în proporții bine stabilite astfel încât să rezulte poduse valoaroase din punct de vedere terapeutic.

La aceste produse se acordă o atenție deosebită procesării și ambalării pentru a păstra corect și a pune în valoare produsele. Produsele terapeutice sunt ambalate în borcane de sticlă și apoi în cutii care potejază produsul de lumina și razele soarelui.

fructe uscate agapisCategoria delicatese din portofoliul nostru de produse se remarcă prin combinații savuroase, inovatoare și îndrăznețe precum mierea cremă cu chimen, mierea cremă cu cafea, mierea cu anason stelat sau mierea cremă cu scorțișoară. În compoziția acestora intră 2 sortimente de miere (miere salcâm și miere polifloră) și, în general, plante aromatice sau condimente.

Fructele uscate – prune uscate cu nucă, un produs tradițional în zonă, pe care doar unii bătrâni ai locului îl mai fac ocazional, se remarcă printr-un gust deosebit, având în același timp și proprietăți curative.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.