Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Mici cadouri mari de la Atelierul de pânză

0

Orice lucru  căruia îi dai o anumită semnificație poate deveni un cadou, iar câteodată un cadou poate să semnifice mai mult decât îți dai seama. Ai oferi  un cadou care își ascunde semnificațiile la prima vedere?  Partea frumoasă este că astfel de lucruri sunt la îndemână.

În Atelierul de pânză  sunt făcute obiecte din pânză naturală de către persoane aflate în dificultate: 3 doamne cos în atelierul social și 3 doamne cu dizabilități fizice cos de la domiciliu. Se lucrează obiecte ce pot fi folosite zilnic în numeroase situații: sacoșe, șorțuri de bucătărie, brățări, semne de carte, rucsaci și multe altele. Ce au special aceste produse care la prima vedere par obișnuite?

Oamenii din atelier încearcă să le facă cât mai naturale: iau bumbac neînălbit, nevopsit și netratat sau iută, pentru a face obiectele cu 0 resturi de producție. Fac de 2 ani sacoșe trainice, le personalizează și se gândesc că așa pun la dispoziția cumpărătorilor  o alternativă la punga de plastic.  Poate fi sacoșa de pânză un cadou prin care oferi cât de mult ți-ai dori, ca luna de pe cer?

Luna de pe cer rămâne un lucru inaccesibil, dar sunt multe lucruri aparent inaccesibile care printr-o simplă alegere devin vizbile și semnificative. Pentru că o sacoșă de pânză naturală poate să însemne: posibilitatea ca un fluture, o albină, o insectă să se reproducă liniștite, să oferi hrana micro-organismelor din sol, o vedere clară și apă curată peștilor, fibre naturale, o mână de lemne pentru camera Georgetei, dulciuri pentru copii Mihaelei, o haina groasă pentru Geanina pe care s-o poarte în drum spre postliceală, ceva trainic de transportat cumpărăturile zi de zi, o bucată de material pe care să o murdărească un copil care se joacă cu culori și multe altele.

Ca intr-o poveste magică, fiecare din aceste întămplări devin posibile atunci când această sacoșă de pânză este produsă: câmpurile, aerul, apa sunt mai puțin poluate, niște femei au siguranța zilei de mâine și un loc de muncă stabil, copiii lor își văd de copilărie. Există lucruri care semnifică mai mult decât la prima vedere. Este bucuria Atelierului de pânză să vă ofere astfel de lucruri și de a transmite mai departe această bucurie persoanelor care aleg să le facă cadou. (de aici puteți ajunge la catalogul Atelierul de pânză)

 

Despre autor

avatar

ViitorPlus a fost înfiinţată în România ca organizaţie neguvernamentală, nonprofit, independentă, pentru a stimula şi contribui la transpunerea în practică a conceptului de dezvoltare durabilă la nivel de individ, comunitate şi organizaţii. În viziunea noastră, dezvoltarea durabilă integrează în viaţa cotidiană abordarea sistemică a realităţii şi valorifică interconexiunile dintre planurile de mediu, uman, economic şi social, care fundamentează civilizaţia umană, în aşa fel încât generaţiile actuale şi cele viitoare să-şi poată satisface nevoile şi să-şi poată păstra oportunităţile.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.