Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Mesaj pentru lipsa de apă și salubritate, purtat pe 14 meridiane

0

Fundația We Are Water va participa din nou la Barcelona World Race.

Ambarcațiunea, navigată de Bruno și Willy Garcia, va purta motto-ul „există mesaje care trebuie purtate în jurul lumii”.

Fundația pentru Navigație Oceanică din Barcelona (FNOB) și Fundația We Are Water au agreat să participe la încă o ediție Barcelona World Race, prin sponsorizarea ambarcațiunii navigate de Bruno și Willy Garcia, care poartă un mesaj ce semnalează lipsa de apă și salubritate în lume.

IMOCA 60 We Are Water_Bruno y Willy Garcia_Barcelona World Race 20142015_2

Aceasta va fi cea de-a doua participare a Fundației We Are Water în regata cu doi participanți în jurul lumii, prima fiind sponsorizarea echipei formate din Jaume Mumbrú și Cali Sanmartí.

Xavier Torras, Directorul Fundației We Are Water a declarat că „entuziasmul ne determină să fim din nou parte din această aventură, la 4 ani de la prima colaborare. Pe parcursul acestor 4 ani am acționat în unele dintre cele mai dezavantajate locuri de pe planetă, implementând peste 20 de programe de ajutorare. Este important ca mesajul nostru să ajună la cât mai mulți oameni: aproape o treime din populația lumii este afectată de lipsa apei sau salubrității. De aceea suntem convinși că Bruno și Willy Garcia ne vor ajuta, prin intermediul acestei ambarcațiuni, în comunicarea mesajului de solidaritate”.

Bruno Garcia, cardiolog de profesie, a ținut să sublinieze ce reprezintă pentru el colaborarea cu Fundația: „această experiență reprezintă îndeplinirea visului meu și a fratelui mai mic, Willy. Totodată, această călătorie reunește trei aspecte de bază pentru noi: sportul, cauza umană și îndemnul la solidaritate.

În ediția 2014/2015 a Barcelona World Race, cu startul din orașul lor natal în data de 31 decembrie, Bruno și Willy vor porni în competiție la bordul IMOCA 60 We Are Water urmărind visul lor, de a naviga în jurul lumii.

Despre Fundația We Are Water

Fundația We Are Water este o inițiativă a Roca și are două obiective principale. Primul este acela de a atrage atenția și de a încuraja opinia publică și instituțiile să reflecteze cu seriozitate asupra nevoii de a crea o nouă cultură a apei, care să permită administrarea corectă și durabilă a resurselor de apă din întreaga lume.

Cel de-al doilea obiectiv este implementarea a diverse acțiuni menite să atenueze efectele negative ale lipsei de resurse adecvate de apă. Ariile de activitate ale Fundației includ intervenții în dezvoltarea infrastructurii, educație, sănătate și cercetare în cele mai defavorizate zone ale lumii. Fundația are în prezent în desfășurare patru proiecte în Ecuador, India, Brazilia și Bolivia și colaborează cu prestigioase organizații internaționale, precum Educație Fără Frontiere, Intermón Oxfam, Unicef și Fundația Vicente Ferrer.

www.wearewater.org

Despre Barcelona World Race

Barcelona World Race este singura regatta dublă, non-stop și în jurul lumii. Este parte din Campionatul Mondial IMOCA Ocean. A fost creat de către Fundația pentru Navigația Barcelona (FNOB, acronym spaniol) și este principalul proiect relevant. Cu numai două ediții la active (2007/08 și 2010/11) competiția s-a poziționat deja ca un reper în competițiile de navigație pe ocean.

Mai mult decât un eveniment sportiv, Barcelona World Race este o excelentă platformă pentru proiectele și inițiativele Fundației, începute încă de la momentul  înființării acesteia, în anul 2005 de către patronii acesteia – Primăria, Feria, Autoritatea Portuară și Camera de Comerț a Barcelonei -, încurajând și promovând activitățile socio-economice legate de sport, industria și valorile navigației, pornind de la 4 zone strategice: cercetare și dezvoltare, educație și cunoaștere, știință și tehnologie și mediu.

Cea de-a treia ediție a regattei va începe în 31 decembrie 2014. Pontonul la care sunt ancorate vasele se afla la capătul străzilor La Ramblas, la baza statuii lui Columbus.

www.barcelonaworldrace.org

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.