Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Medicii de familie din Brașov fac apel la pacienţii vindecaţi de COVID-19 să doneze plasmă

0

Campania de donare de plasmă Împreună pentru oameni”

15 octombrie – 15 noiembrie 2020

Medicii de familie din Brașov fac apel la pacienţii vindecaţi de COVID-19 să doneze plasmă

Mai mulți donatori, mai multe vieți salvate!

Proiectul a pornit de la o poveste personală, în care apropiați au avut nevoie de plasmă (din păcate fiind prea târziu,pentru că au găsit în țară foarte, foarte greu plasmă.

Oricând cineva apropiat, drag nouă poate fi în aceeași situație Oricând cineva apropiat, drag nouă poate să aibă nevoie de plasmă pentru a supraviețui Covid 19. Și în mâinile Medicului de Familie stă puterea de a salva vieți din lanțul Covid 19 pentru că noi suntem cei care știm pacienții eligibili,noi putem să ne convingem pacienții să doneze plasmă/sânge. Este important să dezvoltăm împreunăo mișcare civică, responsabilă, prin care să ajutăm la dezvoltarea un sistem transfuzional eficient. dr. Simina Diaconu, medic primar medicină de familie Brașov, inițiatoarea campaniei de donare plasmă.

Argumentele campaniei:

  • Medicii de familie fac apel la persoanele vindecate de Covid 19 să doneze plasmă.

  • Pacienţii în stare critică infectaţi cu coronavirus au nevoie de plasmă de la donatorii vindecați.

  • Numărul de donatori este foarte mic, iar tratamentul cu plasmă este important pentru pacienții aflați în secțiile de ATI.

  • Sunt pacienți în spitale care au mare nevoie de sânge și plasmă.

  • Pandemia Covid ne-a adus provocări neașteptate și nu știm niciodată care dintre noi sau dintre cei dragi nouă vor avea nevoie de ajutor.

Printre obiectivele campaniei:

  • Creșterea numărului donatorilor de plasmă de la pacienții care au fost infectați cu Covid 19
  • Informarea opiniei publice privind importanța donării de plasmă →Terapia cu plasmă este o șansă la viață.
  • Accesul mai facil a pacienților la plasmă.

Centrul de Transfuzii mulțumește Asociației Medicilor de Familie din Brașov pentru inițiativă, precum și tuturor donatorilor. Este important de știut că nevoia de plasmă și sânge este în continuă creștere. Facem și noi apel la pacienții vindecați de Covid 19 să vină să doneze cu încredere plasmă covalescentă sau sânge.” Dr. Camelia Roșu, director Centrul de Transfuzie Sanguină Braşov

Așteptăm ca un număr cât mai mare persoane, cabinete și centre medicale să se alăture proiectului nostru și să ne sprijine în distribuirea și promovarea campaniei pentru ca un număr cât mai mare dintre pacienții vindecați de infecția cu Covid 19 să vină să doneze plasmă covalescentă la Centrul de Transfuzii. Avem încredere că împreună cu donatorii putem reda speranța și bucuria de a trăi pacienților aflați în stare critică. Mulțumim tuturor celor care ne sprijină și ne vor sprijini în demersul nostru. Mihaela Gabor Naidin, coordonator proiecte AMF Brașov

Pacienții infectați cu coronavirus aflați în grupele de risc depind și de gestul nostru, de implicarea și solidaritatea noastră și a acelor de lângă noi.

Organizatori:

ASOCIAȚIA PROFESIONALĂ A MEDICILOR DE FAMILIE BRAȘOV

Cu sprijinul:

Centrul de Transfuzii Brașov

Colegiul Medicilor Brașov

Cabinete Medicină de Familie și Centre Medicale din județul Brașov

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.