Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Medicentrum își dublează numărul de medici! Evaluarea medicală la un click distanță, mai necesară ca oricând

0

Medicentrum, cea mai mare platformă de evaluare medicală la distanță din România, își dublează numărul de medici înregistrați pentru a face față nevoii crescute de evaluări medicale la distanță.

Măsura vine ca urmare a ordinului dat de autorități prin care se suspendă internările pentru intervențiile chirurgicale și alte tratamente și investigații medicale spitalicești care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate, pentru o perioadă de 14 zile.

La momentul actual, Medicentrum oferă acces la peste 120 de specialiști care acoperă toate specializările medicale, numărul medicilor urmând să devină aproape dublu în zilele viitoare – mai mult de 100 de medici vor deveni activi în platformă.

Telemedicina a fost dintotdeauna o soluție pentru medici și pacienți, dar acum, în această situație excepțională, este singura soluție. Cu cât mai mulți oameni se vor obișnui să o folosească, cu atât ea va ușura viețile pacienților și a medicilor din România. Suntem pregătiți să primim pacienți de la distanță cu orice tip de întrebare sau afecțiune, iar cazurile care necesită consultație de urgență vor fi direcționate către unitățile care îi pot ajuta. Ne asigurăm pacienții că vor fi puși în contact cu medici excepționali, din întreaga țară, care se vor dedica 100% cazurilor care le sunt atribuite”, a declarat dr. Horațiu Ioani, fondator Medicentrum.

Medicentrum așteaptă pacienții cu nevoi non-urgente, din toată țara, să acceseze serviciile la distanță oferite. Timpul mediu de răspuns în acest moment pentru orice solicitare este de 36 de ore. Prețul pentru o evaluare medicală variază între 50 lei și 350 lei, în funcție de specializarea medicală dorită.

Un pacient va primi îndrumarea către un specialist de la medicul său de familie. Dacă el nu are un medic de familie sau nu îl poate contacta, pe Medicentrum poate găsi un medic de familie care sa îl consilieze.

Telemedicina sau evaluarea medicală la distanță este soluția când problema medicală nu necesită o consultație la cabinet. Dacă medicul din cadrul platformei decide că un pacient trebuie totuși să fie consultat la cabinet, îl va îndruma personal către locul potrivit, în acest context epidemiologic.

Pacienții pot sugera medicilor la care merg regulat să-și facă cont pe Medicentrum pentru a reduce deplasările.

Despre Medicentrum

Medicentrum este singura platformă creată de medici pentru pacienți, foarte ușor de folosit: medicii își creează cont și sunt validați, iar pacienții trebuie doar să completeze un formular. Proiectul este finanțat prin fonduri europene, prin programul Start Up Centru.

Mai multe informații, pe site-ul oficial: medicentrum.ro

Dr. Horațiu Ioani, fondatorul platformei Medicentrum, este medic neurochirurg și are o experiență de 3 ani în telemedicină. El a lucrat 7 ani în Marea Britanie și s-a întors în România pentru a profesa și cu dorința de ajuta la schimbarea în bine a sistemului medical.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.