Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Mars își intensifică acțiunile pentru combaterea schimbărilor climatice prin inițiativa #PledgeForPlanet

0
  • În cadrul inițiativei #PledgeForPlanet, Mars anunță noi acțiuni pentru eliminarea emisiilor din lanțul său de operațiuni, în conformitate cu Acordul de la Paris, cu scopul de a limita încălzirea globală la 1,5 grade Celsius.

  • Mars face apel la acțiuni colective, inclusiv prin încurajarea principalilor săi furnizori să își asume obiective de emisii stabilite în urma unor studii științifice

  • Grant F. Reid, CEO-ul Mars, îi îndeamnă pe oameni să își asume „ zi de zi acțiuni simple pentru a ajuta la crearea unui viitor mai bun”

  • Concomitent cu Summit-ul ONU pentru Acțiuni Climatice din cadrul Adunării Generale ONU și cu Săptămâna dedicată Climei de la New York, #PledgeForPlanet debutează printr-un desen mural public al artistului Steven Harrington în Bryant Park, din New York; actrița și cântăreața Victoria Justice vizitează desenul și lansează un apel urgent la acțiune.

Mars a anunțat astăzi intensificarea eforturilor sale pentru combaterea schimbărilor climatice prin lansarea inițiativei #PledgeForPlanet. Prin această inițiativă, Mars se angajează să reducă în continuare emisiile de seră (GHG) din operațiunile sale directe, în concordanță cu obiectivul principal al Acordului de la Paris – de a limita creșterea temperaturii globale la 1,5 grade Celsius.

Angajamentul face parte dintr-o serie de acțiuni susținute de Mars – anunțate pentru prima dată acum un deceniu – de a atinge 100% energie regenerabilă în cadrul operațiunilor sale până în 2040. Astăzi, Mars obține mai mult de jumătate din energia electrică folosită din surse regenerabile – 100% în țări precum SUA, Marea Britanie, Mexic și în curând și în Australia. Companiile au un rol important în diminuarea efectelor schimbărilor climatice și, prin inițiativa #PledgeForPlanet, Mars admite că trebuie să avansăm în demersurile noastre rapid pentru a contribui la sănătatea și bunăstarea planetei.

În acest scop, prin această inițiativă, Mars își intensifică acțiunile climatice atât în cadrul afacerii, cât și prin mobilizarea Asociaților, furnizorilor și cetățenilor de pretutindeni să se angajeze să protejeze planeta și să combată cauzele schimbărilor climatice.

Mars le solicită tuturor furnizorilor săi să colaboreze prin stabilirea unor obiective, prin înscrierea la The Climate Group’s RE100 și prin asumarea unui viitor cu energie regenerabilă. Olam, un furnizor Mars de cacao și ulei de palmier certificat, s-a alăturat deja acestei inițiative.

Grant F. Reid, CEO Mars a declarat: “Schimbarea climatică este o amenințare tangibilă și reală pentru societate. De exemplu, în afacerea noastră, micile ferme, care ne furnizează majoritatea ingredientelor crude, riscă să își piardă sursa de venit. Ne preocupă în mod special riscurile legate de reziliența și sustenabilitatea lanțului nostru de aprovizionare, precum și viitorul fermierilor cu care lucrăm. Dar, ca o afacere de familie care gândește în generații și care dorește să aibă un impact pozitiv în lume, responsabilitățile și ambițiile noastre nu prevăd doar atenuarea riscurilor. Suntem gata să facem ceea ce ține de noi pentru binele planetei.

Noua inițiativă urmărește planul de investiții Mars Sustainable in a Generation Plan de accelerare a progresului împotriva unor amenințări globale, punând accent nu doar pe operațiunile directe, ci și pe lanțul de aprovizionare extins. De asemenea, planul prevede reducea emisiile GHG totale cu 27% până în 2025 și cu 67% până în 2050.

Grant F.Reid a adăugat: “Ca afacere, ne-am setat planuri ambițioase pentru a livra obiectivele de sustenabilitate schimbând modul de operare. Suntem, de asemenea, inspirați de mișcarea de acțiune a tinerilor care cer acțiuni climatice și de rolul fiecăruia, ca indivizi, de a schimba ceva. Prin inițiativa noastră #PledgeForPlanet propunem acțiuni simple, zilnice, pe care oricine le poate adopta pentru a crea un viitor mai bun.”

Noua inițiativă subliniază responsabilitatea comună a companiilor, guvernelor și a cetățenilor de a adopta acțiuni pentru schimbarea climatică.

Actrița și cântăreața Victoria Justice, care a susținut o reprezentație la Acțiunea Morală din cadrul Climate Justice Rally, în parteneriat cu Fundația ONU, a marcat deschiderea #PledgeForPlanet luându-si propriul angajament pentru planetă și semnând, de asemenea, un desen mural public finanțat de Mars.

Aceasta a declarat “Schimbarea climatică este cea mai mare provocare a generației noastre, însă acțiuni simple pot avea un impact semnificativ. De aceea, ma alătur demersului Mars, luându-mi angajamentul pentru planetă și folosindu-mi vocea pentru a determina oamenii să facă la fel. Putem avea un rol activ în protejarea planetei și generațiilor de mâine. “

Desenul mural, gândit de artistul de renume Steven Harrington, ilustrează cum va arăta lumea dacă vom adopta acțiuni urgente pentru a menține încălzirea globală la sub 1,5 grade Celsius. Va fi expus pe perioada Săptămânii Climei în inima New York-ului, în parcul Bryant, iar apoi va fi mutat în Times Square.

Harrington, care a avut o serie de proiecte artistice a căror scop a fost de a aduce în discuție și de a inspira acțiuni climatice, a declarat “Este ușor să te simți copleșit sau neajutorat când te gândești la schimbarea climatică, dar nu trebuie să fie așa. Dacă ne angajăm cu toții în acțiuni de protejare a mediului – mai mici sau mai mari – împreună putem avea un impact enorm. Prin muralul #PledgeForPlanet vreau să ajut, să atrag și să inspir oamenii să se gândească la schimbarea climatică, să aibă încredere în planetă și îți unească forțele în acțiuni comune. ”

  • Inspirată de campania Națiunilor Unite ActNow și de tinerii activiști, inițiativa #PledgeForPlanet încurajează acțiunile individuale de protejare a planetei, pentru pentru a menține planeta sănătoasă și prosperă pentru generațiile viitoare. Campania ActNow încurajează schimbarea comportamentului prin unealta interactivă, botul ActNow, care ajută cetățenii să afle despre acțiunile de zi cu zi prin care pot reduce amprenta de carbon – prin a limita folosirea mașinii, a alege să cumpere produse locale de sezon, prin a face dușuri de 5 minute. Mars a pus la dispoziția Asociaților săi globali botul ActNow, disponibil intern.

  • A fost creată o echipă globală de creatori de conținut și influenceri pentru a face cunoscută inițiativa și pentru a încuraja oamenii din întreaga lume să își asume propriile angajamente pe www.mars.com/pledgeforplanet, promovându-le apoi online, folosind #PledgeForPlanet.

Notă pentru editori

Muralul va fi expus în Parcul Bryant, iar apoi va fi mutat la magazinul M&M’s World din Times Square (1600 Broadway, New York).

#PledgeForPlanet DECLARAȚII ALE PARTENERILOR

Primul furnizor care s-a alăturat #PledgeForPlanet

Sunny Verghese, co-fondator și CEO al grupului Olam “ Frecvența crescută și severitatea evenimentelor climatice demonstrează că trebuie să intensificăm acțiunile de combatere a schimbărilor climatice. Apreciem inițiativa Mars #PledgeforPlanet și suntem bucuroși de această colaborare. La Olam, regândim modul în care cultivăm, procurăm și procesăm ingredientele pentru a minimiza impactul și pentru a crea parteneriate cu comunitățile de producători cu scopul de a ne adapta la presiunile climatice.”

Susținere din partea comunității pentru #PledgeForPlanet

Carter Roberts, președinte și CEO al World Wildlife Fund (WWF): “Când vine vorba de leadership în susținerea acțiunii climatice și de problematica crizei climatice, puține companii au un grad de implicare mai mare decât Mars, iar anunțul de azi subliniază acest angajament. Mars a recunoscut faptul că trebuie să limităm încălzirea globală la 1,5 grade și folosește puterea întregii companii pentru a răspunde acestei provocări. WWF va continua să lucreze alături de Mars pentru a atinge obiectivele ambițioase de reducere a emisiilor.”

Amy Davidsen, The Climate Group: “Mars a fost prima companie din SUA care și-a asumat că va folosi energie regenerabilă 100% prin RE100. După cinci ani, încurajându-și furnizorii să se alăture acestei inițiative și să își stabilească obiective bazate pe cercetări științifice, Mars continuă să fie un lider, prin exemplu. Această inițiativă ajută la combaterea schimbării climatice, dar folosind energie regenerabilă această inițiativă are și un impact asupra afacerii – Mars știe că avantajul competitiv din viitor va fi reprezentat de furnizorii care vor folosi energie regenerabilă. Avem nevoie ca mii de alte companii care să urmeze acest exemplu.”

Mindy Lubber, CEO și președinte, Ceres: „Noua inițiativă Mars reflectă urgența crizei climatice și ar trebui aplaudată. Prin această inițiativă, Mars continuă să conducă eforturile de schimbare climatică și de a îi convinge și pe ceilalți să susțină mai multe acțiuni de reducere a emisiilor și de a investi în energie regenerabilă. Ceres se alătură cu mândrie inițiativei Mars pentru a atinge obiectivul de limitare a încălzirii globale la 1,5 grade și de a crea un viitor cu zero carbon.”

Tom Murray, Vicepreședinte, EDF+Business: “Suntem încurajati de Mars și de numărul din ce în ce mai mare de companii care și-au asumat această acțiune ambițioasă și, în mod special de eforturile Mars de a implica furnizorii și clienții în această luptă. Pentru a câstiga, companiile mari și mici trebuie să se implice activ pentru reducerea amprentei de carbon, pentru a accelera tranziția către folosirea energiei 100% curate și pentru a susține politicile care limitează poluarea cu gaze cu efect de seră.”

Despre #PledgeForPlanet

#PledgeForPlanet este o inițiativă globală lansată de Mars, Incorporated pentru a proteja planeta și pentru a combate efectele schimbărilor climatice. Inspirați de Campania ONU ActNow, cerem oamenilor să se implice, prin acțiunile de zi cu zi, pentru a proteja planeta și pentru a contribui la sănătatea și bunăstarea acesteia, fie că utilizăm energie regenerabilă sau că alegem să mergem pe jos până la muncă – vizitând www.mars.com/pledgeforplanet și distribuind alegerile făcute online, folosind #PledgeForPlanet.

Despre Mars, Incorporated

Mars, Incorporated este o afacere de familie, cu o istorie de peste un secol în fabricarea de diverse produse și oferirea de servicii pentru oameni și pentru animalele lor dragi de companie. Cu vânzări de aproximativ $35 miliarde, compania este un business global care produce unele dintre cele mai îndrăgite mărci din lume: M&M’s®, SNICKERS®, TWIX®, MILKY WAY®, DOVE®, PEDIGREE®, ROYAL CANIN®, WHISKAS®, EXTRA®, ORBIT®, 5™, SKITTLES®, UNCLE BEN’S®, MARS DRINKS and COCOAVIA®. Mars oferă, de asemenea, servicii medicale veterinare care includ BANFIELD® Pet Hospitals, Blue Pearl®, VCA® și Pet Partners™. Cu sediul în McLean, VA, Mars operează în peste 80 de țări. Cele 5 Principii ale Mars – Calitate, Responsabilitate, Reciprocitate, Eficiență și Libertate – îi inspiră zilnic pe cei peste 125.000 Asociați să creeze plus valoare pentru parteneri și să livreze creșterea de care sunt mândri în fiecare zi.

Pentru mai multe informații despre Mars, vă rugăm vizitați www.mars.com și urmăriți conturile Mars pe Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram și YouTube.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.