Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Mars contribuie în lupta pentru combaterea COVID-19 și donează 20 de milioane de dolari către comunități

0

Mars, Inc., unul dintre cei mai mari producători din domeniul alimentar din lume, se alătură eforturilor globale pentru combaterea pandemiei de coronavirus și anunță o donație de 20 de milioane de dolari, constând în produse și bani. Compania, o afacere de familie cu o istorie de peste o sută de ani, a încheiat parteneriate cu trei organizații caritabile internațioanale – CARE, World Food Programme (WFP) și Humane Society International (HSI) – pentru a veni în sprijinul comunităților în care activează și a persoanelor vulnerabile din lanțul său de aprovizionare extins. La nivel global, acest angajament include o donație constând în bani și produse, în valoare de 20 de milioane de dolari, prin care compania vine în sprijinul oamenilor, a animalelor de companie, a celor mai afectate comunități, dar și a celor aflați în prima linie în lupta pentru combaterea COVID-19, care în aceste momente dificile depun eforturi uriașe.

Programul global de sprijin include o donație de 5 milioane de dolari către CARE, organizație care răspunde nevoilor specifice de ajutorare a celor mai vulnerabile comunități din țările subdezvoltate, de altfel, cele mai nepregătite pentru a face față unor astfel de situații. De asemenea, 2 milioane de dolari vor fi alocați către World Food Programme (WFP), pentru asigurarea alimentelor de bază și a echipamentelor medicale necesare în spitalele din zonele afectate. De asemenea, compania donează 1 milion de dolari către Humane Society International (HSI), organizație care își concentrează în prezent eforturile pentru a ajuta animalele de companie care au fost abandonate, a-i căror proprietari s-au îmbolnăvit sau nu mai au mijloacele financiare pentru a le îngriji ca urmare a pandemiei COVID-19.

Restul donației, constând în bani sau produse în valoare de 12 milioane de dolari, va fi direcționat către organizații locale din piețele în care Mars activează, precum și către fundațiile companiei.

La nivel local, Mars Romania și Royal Canin Romania au încheiat parteneriate cu 10 organizații non-guvernamentale, donând peste 165.000 de euro și 130.000 de porții de mâncare și ciocolată, și sprijinindu-le astfel misiunea în diverse domenii. Activitatea acestor organizații se împarte între susținerea sistemului national de sănătate și a personalului medical din linia întâi, în lupta împotriva Covid-19, ajutorarea celor mai vulnerabile comunități și contribuția pentru îngrijirea animalelor fără stăpân.

Printre organizațiile partenere se numără Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor, care are grijă de 800 de bătrâni singuri din patru orașe, și Asociația Hope for Romanian Strays, care protejează animalele fără stăpân – organizații a căror misiune o împărtășim. „În timpul pandemiei COVID-19, Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor, prin voluntarii săi, este alături de cei mai vulnerabili dintre seniori, prin oferirea constantă de pachete cu alimente, produse de igienă, medicamente și alte tipuri de suport social, practic și moral. Suntem recunoscători pentru sprijinul primit care face cu adevărat diferența în viața acestor oameni! Cu ajutorul banilor și a produselor primite, suntem alături de 100 de vârstnici singuri din București, Brăila, Pitești si Ploiești cu toate cele necesare pentru a traversa această perioadă în siguranță!”, a spus Beatrice Culda, Director Executiv Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor.

Este o perioadă dificilă pentru noi toți și tocmai acum, când omenirea este greu încercată, această donație ne face să realizăm că nu suntem singuri. Suntem fericiți că le vom putea oferi câinilor din adăposturi hrana zilnică necesară, dar și îngrijirea medicală anuală, precum vaccinare și deparazitare. Suntem recunoscători pentru sprijinul și încrederea acordată,” a adăugat Aniela Ghita, Președinte al Asociației Hope for Romanian Strays.

Prioritățile noastre în această criză COVID-19 au fost, și vor continua să fie, siguranța și bunăstarea Asociaților noștri, prevenirea răspândirii virusului și grija pentru comunitățile din jurul nostru. Reciprocitatea este unul dintre principiile cheie pe care ne ghidăm activitatea zi de zi, iar acum, poate mai mult ca oricând, trebuie să fim alături de oameni, de animalele de companie și de comunitățile vulnerabile pentru a le ajuta să depășească această perioadă dificilă, a spus Zuzana Losakova, Corporate Affairs Director Mars Multisales Central Europe.

Mars în Europa Centrală

Mars a intrat pe piața din România în 2008. Din 2016, filiala din România este organizată sub umbrela Mars Multisales Central Europe, care include și piețele din Ungaria, Cehia, Slovacia. Cu 540 de angajați (denumiți Asociați), organizația din Europa Centrală operează în prezent în trei categorii: dulciuri (ciocolată, gumă & bomboane), food (orez și sosuri) și hrană pentru animale.

Despre Mars, Incorporated

Mars, Incorporated este o afacere de familie, cu o istorie de peste un secol în fabricarea de diverse produse și oferirea de servicii pentru oameni și pentru animalele lor dragi de companie. Cu vânzări de aproximativ $35 miliarde, compania este un business global care produce unele dintre cele mai îndrăgite mărci din lume: M&M’s®, SNICKERS®, TWIX®, MILKY WAY®, DOVE®, PEDIGREE®, ROYAL CANIN®, WHISKAS®, EXTRA®, ORBIT®, 5™, SKITTLES®, UNCLE BEN’S®, MARS DRINKS and COCOAVIA®. Mars oferă, de asemenea, servicii medicale veterinare care includ BANFIELD® Pet Hospitals, Blue Pearl®, VCA® și Pet Partners™. Cu sediul în McLean, VA, Mars operează în peste 80 de țări. Cele 5 Principii ale Mars – Calitate, Responsabilitate, Reciprocitate, Eficiență și Libertate – îi inspiră zilnic pe cei peste 125.000 Asociați să creeze plus valoare pentru parteneri și să livreze creșterea de care sunt mândri în fiecare zi.

Puteți afla mai multe despre compania Mars accesând www.mars.com și urmărind conturile social media: FacebookTwitterLinkedIn, Instagram și YouTube 

Despre Royal Canin:

Compania Royal Canin, deținătoarea brandului ROYAL CANIN®, este o divizie a companiei Mars Petcare și lider global în nutriția sănătoasă a pisicilor și a câinilor. Fondată acum mai bine de 50 de ani de către medic veterinar francez Jean Cathary, misiunea Royal Canin este să creeze O LUME MAI BUNĂ PENTRU PISICI ȘI CÂINI™, ghidați de cercetări și parteneriate cu medici veterinari și experți.

Royal Canin lucrează îndeaproape cu experți, crescători de animale de companie și medici veterinari, nu numai pentru oferi un suport nutrițional precis pentru pisici și câini, dar și pentru a dezvolta o varietate de servicii, instrumente de monitorizare și diagnosticare pentru o îngrijire optimă.

Cu o prezență în peste 100 de piețe, Royal Canin numără aproximativ 7.800 de Asociați, inclusiv 500 de medici veterinari și nutriționiști. De asemenea, administrează 16 fabrici la nivel global, 1 centru de cercetare și dezvoltare, 2 centre de inovare și 4 laboratoare.

Puteți afla mai multe informații despre Royal Canin accesând www.royalcanin.com.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.